Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εν ψυχρώ δολοφονία στο κέντρο της Λάρνακας - Ο δράστης προσπάθησε να περάσει στα κατεχόμενα


Αρκετές σφαίρες σχεδόν σε όλα τα μέρη του σώματος του δέχθηκε ο Παναγιώτης Χριστοδούλου 39 χρόνων από την Αραδίππου,κάτοικος περιοχής Καμάρων στη Λάρνακα,πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται σε πάροδο της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λάρνακα.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο όπου έγινε η δολοφονία.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σοφοκλέους το θύμα «δέχθηκε αρκετές σφαίρες στο κεφάλι, το στήθος, την κοιλιά, το χέρι και το πόδι».

Η σορός του Παναγιώτη Χριστοδούλου που ήταν σε λίμνη αίματος, ήταν πεσμένη ανάσκελα στο πάτωμα του νυχτερινού κέντρου.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του Χριστοδούλου θα διενεργηθεί αύριο το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου, Γιώργο Γεωργίου άλλως Ξιούρουππα 45 χρόνων επίσης από την Αραδίππου.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το έγκλημα, γύρω στις 05.30 το πρωί, ο Γεωργίου μετέβη με το αυτοκίνητο του στο οδόφραγμα του Περγάμους προκειμένου να μεταβεί στα κατεχόμενα. Ωστόσο επειδή δεν είχε ασφάλεια αυτοκινήτου η Αστυνομία δεν του επέτρεψε την είσοδο.

Ακολούθως ο Γεωργίου αναχώρησε από τη περιοχή του οδοφράγματος Περγάμους και κατευθύνθηκε προς άγνωστη περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 05.20 τα ξημερώματα δολοφονήθηκε 39χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο στη Λάρνακα. Για την υπόθεση έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης εναντίον 45χρονου από την Αραδίππου ο οποίος και καταζητείται».

Σε ερώτηση κατά πόσον ο ύποπτος έχει διαφύγει στα κατεχόμενα ο κ. Ζαχαρίου απάντησε ότι «υπάρχουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες διερευνώνται από την Αστυνομία. Έχουν ενημερωθεί όλες οι υπηρεσίες του Κράτους με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι δράστης και θύμα είχαν προσωπικές διαφορές και τα κίνητρα διερευνώνται. Το περιστατικό έγινε σε κοινή θέα και υπάρχουν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες», τόσο το προσωπικό του νυχτερινού κέντρου, όσο και πελάτες.

Ερωτηθείς κατά πόσον σε περίπτωση που ο ύποπτος έχει διαφύγει στα κατεχόμενα, η Αστυνομία θα συνεργαστεί με τις λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους για τη σύλληψη του, ο κ. Ζαχαρίου απάντησε ότι «η πληροφορία που έχουμε είναι ότι δεν έχει διαφύγει στα κατεχόμενα» από επίσημη οδό.

Το θύμα είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες

Ο κ. Ζαχαρίου επιβεβαίωσε ότι «πριν από λίγες ημέρες το θύμα είχε συλληφθεί από την Αστυνομία» για υπόθεση μικρής ποσότητας ναρκωτικών.

Πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι το θύμα πίστευε ότι ο δράστης ήταν το άτομο που έδωσε πληροφορίες στην Αστυνομία αναφορικά με τον ίδιο για υπόθεση ναρκωτικών και για αυτό συνελήφθη.

Αυτός άλλωστε φαίνεται να ήταν και ο λόγος για τον οποίο συναντήθηκαν το θύμα και ο ύποπτος σήμερα στο νυχτερινό κέντρο για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Της δολοφονίας προηγήθηκε λογομαχία μεταξύ των δύο αντρών. Προηγουμένως οι δύο είχαν συναντηθεί σε δύο άλλες μπυραρίες της Λάρνακας και τελικά κατέληξαν εκεί όπου έγινε η δολοφονία.

Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα κατεχόμενα ο Ξιούρουππας - Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό

Ανθρωποκυνηγητό προς όλες τις κατευθύνσεις εξαπέλυσε η Αστυνομία προς αναζήτηση του φερόμενου δράστη του φονικού που διαπράχθηκε στη Λάρνακα στις 05:30 το πρωί, Γιώργο Ξιούρουππα από την Αραδίππου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος δράστης μετά το έγκλημα επιχείρησε να διαφύγει στα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος του Περγάμους, αλλά εκεί βρήκε… απαγορευτικό.

Συγκεκριμένα δεν είχε στην κατοχή του ασφάλεια αυτοκινήτου και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές. Ο Ξιούρουππας τότε φαίνεται να ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και να διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεν αποκλείεται ωστόσο, να πέρασε στα κατεχόμενα μέσω άλλου τρόπου.

Ανακοίνωση Αστυνομίας

Η Αστυνομία καταζητεί τον Γιώργο Γεωργίου Ξιούρουππα 45 χρόνων από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας [24804060] ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή ανώνυμα να δώσει όποιες πληροφορίες έχει μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

http://www.onlycy.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom