Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Συνελήφθη 50χρονος παιδόφιλος,τρόφιμος ψυχιατρείου,που βιντεοσκοπούσε ασελγείς πράξεις με ανήλικες

Είχε κριθεί «λειτουργικός» και προσέγγιζε παιδιά μέσω Facebook

Νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας - Είχε κριθεί λειτουργικός και έμενε σε διαμέρισμα στη Νίκαια.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 50χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται, για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών.

Ο 50χρονος παιδόφιλος προσέλκυε τα θύματά του  με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας υποσχόμενος διάφορα χρηματικά ποσά, επίσης κατηγορείται για ασελγείς πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, από το έτος 2013.



Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτες και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου διαμοίρασε σε έτερους χρήστες του ανωτέρω προγράμματος υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.



Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
· κινητό τηλέφωνο με (2) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card,
· εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου κάρτα μνήμης και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash
· ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Για την κατοχή των φωτογραφιών και βίντεο του προαναφερόμενου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών

Είχε κριθεί «λειτουργικός» και προσέγγιζε παιδιά μέσω Facebook

Μια νέα πτυχή της δράσης του 50χρονου παιδόφιλου, που συνέλαβε η Αστυνομία να βιντεοσκοπεί ασελγείς πράξεις με ανήλικες, αποκαλύπτει το protothema.gr.
 
O κατηγορούμενος είναι νοσηλευόμενος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Το γεγονός ότι κατηγορείται για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών κατ' εξακολούθηση εγείρει προφανώς ερωτήματα αναφορικά με την ιατρική παρακολούθησή του από τους αρμόδιους.
 
Συγκεκριμένα, είναι ένας από τους 752 ασθενείς που φιλοξενεί και περιθάλπει το μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας σε διάφορες δομές (δωμάτια, διαμερίσματα, οικοτροφεία) στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος της αποασυλοποίησης.
 
Συνολικά, το ΨΝΑ διαθέτει 1.158 κλίνες νοσηλείας (σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης). Το 65% των κλινών εκτός νοσοκομείου, σε κτίρια σε όλη την Αττική.
 
Ο κατηγορούμενος παιδόφιλος ήταν ένας από τους ασθενείς της 8ης Ψυχιατρικής Κλινικής του ΨΝΑ. Διέμενε σε διαμέρισμα στη Νίκαια.
 
Τα διαμερίσματα είναι χώροι στέγασης σε μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες ατόμων με ψυχικές διαταραχές, τα οποία έχουν αυξημένες, αλλά όχι πλήρεις ικανότητες αυτοφροντίδας και αυτοεξυπηρέτησης. 

Συνεπώς και ο 50χρονος είχε κριθεί από τους θεράποντες ιατρούς, τον διευθυντή της  κλινικής και τον ψυχίατρο που τον είχε «χρεωθεί» ως περιστατικό, ότι είναι λειτουργικός, δηλαδή είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του και να παραμείνει σε αυτόνομο χώρο. Παρακολουθούνταν από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο. 

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom