Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

"Πόλεμος" τη νύχτα στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών - 24 συλλήψεις


Είκοσι επτά άτομα προοσήχθησαν και 24 συνελήφθησαν για ρίψεις αντικειμένων εναντίον των δυνάμεων της τάξης, βιαιότητες και ζημιές στο Παρίσι στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης "Άγρυπνη Νύχτα" από τους αστυνομικούς, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

"Έως τις 03:30 (04:30 ώρα Ελλάδας) οι δυνάμεις της τάξης υφίσταντο ρίψεις αντικειμένων. Δεν υπάρχει κανείς τραυματίας, ούτε από την πλευρά των δυνάμεων της τάξης ούτε απ' αυτή των διαδηλωτών", αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Δικαστικές διώξεις θα ασκηθούν σε βάρος των συλληφθέντων.

Οι συλλήψεις αυτές προστίθενται στις 21 που είχαν πραγματοποιηθεί χθες Πέμπτη στο Παρίσι στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της αναθεώρησης του κώδικα εργασίας κατά την οποία σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε "300 ταραχοποιούς" και σε αστυνομικούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν σήμερα γύρω στη 01:30 (τοπική ώρα) πολλές εκατοντάδες άτομα που αρνούνταν να εγκαταλείψουν την πλατεία της Δημοκατίας στο Παρίσι στο τέλος μιας νέας συγκέντρωσης του κινήματος πολιτών Nuit Debout (Άγρυπνη Νύχτα) η οποία είχε επιτραπεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ενώ επιχειρούσαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, οι δυνάμεις της τάξης, που είχαν ήδη γίνει στόχος νωρίτερα, "δέχθηκαν και πάλι ρίψεις πολυάριθμων αντικειμένων, προερχόμενων κυρίως από ένα κομμάτι μπετόν, κομμάτια από το οποίο αποσπούσαν άτομα με σφυρί και καλέμι", σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη 01:50, "μια εκατοστή διαδηλωτές, ιδιαίτερα βίαιοι και κινητικοί, παραβίασαν το φράγμα που είχε τοποθετηθεί στη λεωφόρο της Δημοκρατίας προκαλώντας πολλές ζημιές", πρόσθεσε η αστυνομία. Δύο ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτων Autolib και δύο μοτοσικλέτες πυρπολήθηκαν, έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom