Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πόλεμος με σοβαρούς τραυματισμούς μεταξύ Αφγανών και Σύρων τα μεσάνυχτα (φωτο & βίντεο)


- Τουλάχιστον 300 άτομα πήραν μέρος στα επεισόδια
- Μάχες σώμα με σώμα και 7 τραυματίες
- Το Λιμενικό δεν μπόρεσε να ηρεμήσει τα πνεύματα
- Επέμβαση των ΜΑΤ μετά τα μεσάνυχτα για να σταματήσουν οι μάχες
- Πέτρες, μπουκάλια και κάδοι απορριμάτων παντού


Πραγματικός πόλεμος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει πλέον μεταξύ Σύρων και Αφγανών προσφύγων στον Πειραιά. Τουλάχιστον 5.800 άτομα συνωστίζονται στο λιμάνι και μια σπίθα αρκεί να ανάψει γενικευμένη σύρραξη.

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν μάλλον για ασήμαντη αφορμή, κάποιοι λένε για ένα πείραγμα σε γυναίκα, Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους.

Γρήγορα η σύρραξη γενικεύτηκε από τη πύλη Ε2 στην Ε1 όπου πήγαν Σύροι πρόσφυγες σε αντίποινα της επίθεσης νωρίτερα στους ομοεθνείς τους από Αφγανούς.
Πέτρες, μπουκάλια, ξύλα και διάφορα αντικείμενα άρχισαν να εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση.


Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνδρες του Λιμενικού όμως η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η επέμβαση ωστόσο φαίνεται ήρθε αργά καθώς ήδη τουλάχιστον επτά άτομα είχαν τραυματιστεί, οι δυο εξ αυτών αρκετά σοβαρά.
Όπως είπαν οι εθελοντές, τα επεισόδια ξεκίνησαν από συγκεκριμένα άτομα-υποκινητές από τη πλευρά των Αφγανών. Μετά τη λήξη των επεισοδίων, που διήρκεσαν περισσότερο από 2 ώρες,οι ίδιοι παρακινούσαν τους συμπατριώτες τους να μην δεχτούν το διαχωρισμό Αφγανών και Σύριων και να επιτεθούν εκ νέου στους Σύριους. Την ίδια ώρα νεαροί Σύριοι εισέβαλαν στο σταθμό επιβατών, όπου φιλοξενούνταν οι οικογένειες των Αφγανών, με σκοπό να τους εκδιώξουν ως αντίποινα.

Όπως καταγγέλλουν εθελοντές και άνδρες του Λιμενικοί,νεαροί Αφγανοί δημιουργούν συχνά εντάσεις μετά από κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.
Διαχωρισμός των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτύπωσε ενημερωτικά φυλλάδια που θα πρέπει να μοιραστούν τις επόμενες ημέρες στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα τους δίνονται εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά κάποιων προσφύγων και μεταναστών έχει «παγώσει», καθώς ο επιπλέον χώρος που είχε αποφασιστεί να δοθεί στον Ελαιώνα ακόμα δεν είναι έτοιμος, όπως και αυτός της Κυλλήνης.

Στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια υπουργεία, Σύροι μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν στην Κυλλήνη και 700 Αφγανοί στον Ελαιώνα.

Σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν δύο πλοία, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν θα μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom