Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μπουλντόζες στο Πάρκο Τρίτση φτιάχνουν hot spot που θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 800 μετανάστες (φωτο & ηχητικό)


Στο Πάρκο Τρίτση δημιουργείται άρον άρον το τέταρτο κατά σειρά κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αττική. 

Η απόφαση πάρθηκε χθες το βράδυ σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου παρουσία του Γ.Γ. του υπουργείου Μεταναστευτικής
Πολιτικής και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιλίου πρόκειται για ένα κέντρο φιλοξενίας 800 (σε πρώτη τουλάχιστον φάση) ατόμων.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος θα στηθούν 100 σκηνές των 8 ατόμων μαζί με τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Ακούστε δηλώσεις του Δημάρχου Νίκου Ζενέτου


Μάλιστα υπολογίζεται ότι τον πρώτο μήνα θα φιλοξενηθούν περί τα 1.000 άτομα στην εγκατάσταση που θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 70 στρεμμάτων.

Μετά από αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το Δ.Σ. συνεδρίασε και ενέκρινε τη δημιουργία του κέντρου για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ όταν ρωτήθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου για τη διάρκεια που θα έχει η απάντηση ήταν για έξι μήνες το πολύ.

Ήδη τοπογράφοι και μηχανικοί του Στρατού βρίσκονται επί τόπου,ενώ έχουν αρχίσει και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Μηχανήματα του στρατού,μπουλντόζες και εκασκαφείς αποθέτουν υλικά για τη διαμόρφωση των χώρων, ενώ όπου υπάρχει έδαφος που μπορεί χωρίς ιδιαίτερη διαμόρφωση να φιλοξενήσει εγκαταστάσεις έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση υλικών για τη διαμόρφωση του χώρου με τις σκηνές...

Πριν από λίγο σε σχετικό επιτόπιο ρεπορτάζ του "Ε" είδαμε τα μηχανήματα του Στρατού να δουλεύουν πυρετωδώς,ενώ δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε ότι για το όλο θέμα ενημερώθηκαν ελάχιστα λεπτά πριν αρχίσει το δημοτικό συμβούλιο.

Ο ίδιος και κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται γιατί το hot spot κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου,όπου καθημερινά αθλούνται δεκάδες παιδιά κάθε ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom