Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Στους δρόμους οι κάτοικοι στα Διαβατά - Οργή για την επέμβαση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο (βίντεο)!


Η αστυνομική επιχείρηση στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, έγινε τα ξημερώματα - ''Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί το κέντρο για τους πρόσφυγες'' δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής...

Κλειστή η παλιά εθνική οδός προς την Έδεσσα στα Διαβατά, από κατοίκους της περιοχής,που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 15.00 στο τμήμα των οδών Καραμανλή και Ιασονίδου και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου. Οι κάτοικοι από το πρωί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά την αστυνομική επέμβαση και την εκκένωση του στρατοπέδου. 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν προκειμένου να επιτραπεί σε συνεργεία του ελληνικού στρατού να προετοιμάσουν τον χώρο για τη μετατροπή του σε Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων και πλέον η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκοπεί από δυνάμεις των ΜΑΤ...
ΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.gr
Ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό. «Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. 

Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος και συμπλήρωσε:
«Αντ' αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.

ΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.gr

Την περασμένη Κυριακή είχαν σημειωθεί επεισόδια στο στρατόπεδο όταν κάτοικοι της περιοχής έριξαν τον φράχτη. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι τα ξημερώματα, άντρες και γυναίκες που ζουν στα Διαβατά, παρέμεναν στο σημείο με βάρδιες ώστε να εμποδίσουν τα συνεργεία να ξεκινήσουν τις εργασίες για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.
  

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες. ''Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν'' σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom