Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Πτώση ελικοπτέρου στην Κίναρο: Προσπαθούν να βρουν την άτρακτο για να εντοπίσουν τον κυβερνήτη


Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ 212 του πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε χθες στην Κίναρο.

Ομάδα της ΕΜΑΚ μαζί με βατραχανθρώπους όργωσαν το νησί
σπιθαμή προς σπιθαμή κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την σορό του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert από αυτόπτες μάρτυρες στις έρευνες που διεξάνονται, οι σκέψεις τώρα στρέφονται στην πιθανότητα ο κυβερνήτης να εγκλωβίστηκε στην άτρακτο του ελικοπτέρου, η οποία κατέπεσε στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο από την πρόσκρουση σε βράχο του νησιού Κίναρος, κόπηκε στα δυο. Η ουρά αποκόπηκε και έμεινε πάνω στον βράχο, ενώ η άτρακτος βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τα συντρίμμια, εκτιμούν ότι η σορός του άτυχου κυβερνήτη θα βρίσκεται μέσα στην άτρακτο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού θα διαρκέσουν 72 ώρες και εκτιμάται ότι σε αυτό το διάστημα θα έχει εντοπιστεί.

Το βάθος των νερών κοντά στον βράχο δεν είναι απαγορευτικό για κατάδυση, ωστόσο μπορεί η άτρακτος να έχει παρασυρθεί από ρεύματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ωστόσο κάνουν τα πάντα για να βρεθούν τα υπόλοιπα μέρη του ελικοπτέρου και να δοθεί φως στο μυστήριο.

Οι σοροί του συγκυβερνήτη υποπλοίαρχος Κωνσταντίνου Πανανά και του μηχανικού ανθυπασπιστή Ελευθέριου Ευαγγέλου, θα φθάσουν σήμερα στο ΓΝΑ για να πιστοποιηθεί κι επίσημα ο θάνατός τους και να κηδευτούν από τις οικογένειές τους.

Χθες δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά τους, καθώς το σημείο που προσέκρουσε το ελικόπτερο είναι εξαιρετικά δύσβατο και ήταν δύσκολη η μεταφορά των σορών σε σημείο που να μπορεί να τις παραλάβει ελικόπτερο.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom