Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία και Σαουδική Αραβία εισβάλλουν στην Συρία


Από δύο μεριές θα "χτυπηθεί" η Συρία με χερσαία στρατεύματα. Επισήμως η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στον πόλεμο κατά του Iσλαμικού Χαλιφάτου, που ως γνωστόν έχει τον πυρήνα του στην Σαουδική Αραβία. Επίσης, η Τουρκία σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ετοιμάζεται και αυτή με χερσαίες δυνάμεις να μπει στην Συρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας,
Ιγκόρ Κονασένκοφ, "το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει καταγράψει έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό από σημάδια ότι υπάρχουν μυστικές προετοιμασίες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για ενεργητικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας. Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μας δείχνει ότι η Άγκυρα προετοιμάζει στρατιωτική εισβολή και στρατιωτική κατοχή συριακού εδάφους".

Η Τουρκία σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν μπαίνει απλά για να συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών αλλά οι βλέψεις της είναι κυριαρχικές. Μάλιστα η ρωσική πλευρά ενίσταται στο ότι οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις δεν σχολιάζουν τίποτε για τις ενέργειες της Τουρκίας που χτυπάνε συριακές δυνάμεις και όχι δυνάμεις του ISIS.

"Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδειξε στην διεθνή κοινότητα απτές αποδείξεις και βίντεο τουρκικών μονάδων πυροβολικού να σφυροκοπούν θέσεις του συριακού Στρατού στη βόρεια Λαττάκεια και είμαστε σαστισμένοι από το γεγονός ότι οι συνήθως ομιλητικοί εκπρόσωποι του Πενταγώνου του ΝΑΤΟ και των ομάδων που υποτίθεται πως προστατεύουν τα δικαιώματα του συριακού λαού παραμένουν σιωπηλοί παρά τις κλήσεις μας να αντιδράσουν σε αυτές τις πράξεις", τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείο Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά πολύ ομιλητικοί είναι οι Αμερικανοί με την είσοδο της Σαουδικής Αραβίας στα εδάφη της Συρίας. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ καλωσόρισε την προσφορά της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, υποστήριξε ότι θα συζητήσει την προσφορά του Ριάντ, με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι η αραβική χώρα εκφράζει ξεκάθαρα τη βούλησή της να κάνει περισσότερα στη μάχη κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, το οποίο ελέγχει μεγάλες περιοχές στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο συριακός στρατός μετά τις τελευταίες εξελίξεις βρίσκεται εναντίον δύο νέων μετώπων εκτός από τα μέτωπα που έχουν βαλθεί εναντίον του κράτους τα τελευταία 4 χρόνια. Ε.Ε, ΝΑΤΟ, Ισραήλ, αντικυβερνητικός στρατός, Ισλαμικό Χαλιφάτο και τώρα Τουρκία και Σαουδική Αραβία μπαίνουν στον χορό του κομματιάσματος της χώρας με την Ρωσία να θέλει και αυτή το μερίδιο αυτής της σημαντικής, εκτός των άλλων, στρατηγικής χώρας.

Στον τοίχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom