Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας για τη σύζυγο του Κυριάκου - Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλή η Συγγρού

Αφορμή το δημοσίευμα των "Επικαίρων" σχετικά με τη συμμετοχή του Σταύρου Παπασταύρου στην εταιρεία της

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε η αποκάλυψη των "Επικαίρων" σχετικά με τη συμμετοχή του Σταύρου Παπασταύρου στην εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του κ. Μητσοτάκη...

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ να «σπάσει τη σιωπή του για την υπόθεση Παπασταύρου» και να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στη συνεργασία τους και στη λειτουργία της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «o στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ, Σταύρος Παπασταύρου, κατέβαλε πριν από λίγες ημέρες πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ, αποδεχόμενος ουσιαστικά τη παρουσία του στην λίστα Λαγκάρντ, παρά την υψηλή πολιτική προστασία που απολάμβανε επί των ημερών Σαμαρά – Βενιζέλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού ″Επίκαιρα″ που κυκλοφορεί σήμερα, 5/2, ο Σταύρος Παπασταύρου δεν περιορίστηκε μόνο στη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά υπήρξε συνέταιρος και συνεργάτης της συζύγου του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, της Μαρέβα Γκραμπόβσκι, στην εταιρεία που συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων (MG Capital Advisors Α.Ε.) που η τελευταία ίδρυσε και διοικούσε.

Η παρουσία του Στ. Παπασταύρου επιβεβαιώνεται από τα σχετικά φύλλα του τεύχους Ανωνύμων Εταιρειών του ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με τη συμμετοχή της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόβσκι, και του Σταύρου Παπασταύρου.

  • με δεδομένη την αποδεδειγμένη συμμετοχή του Στ. Παπασταύρου σε μαύρο λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ, που του επέφερε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ,
  • με νωπή την υπεράσπιση του Σταύρου Παπασταύρου από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής με τη φράση «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!», και
  • με κοινό μυστικό τη στήριξη του περιβάλλοντος Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Αναρωτιόμαστε:

-·Εμφανίζεται στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη η εν λόγω εταιρεία;

-·Τι είδους έργα έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από φορείς του Δημοσίου και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

-·Η τεχνογνωσία διαχείρισης κεφαλαίων που παρείχαν ο κ. Παπασταύρου και η κ. Γκραμπόβσκι στους πελάτες τους περιλάμβανε και απόκρυψη τους σε αδήλωτους λογαριασμούς του εξωτερικού;

-·Συμμερίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης τη φράση του προκατόχου του «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!»;

Η σκληρή απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ 

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας» και σημειώνει πως «απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το "παρασύστημά" τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας.

Απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom