Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη οι αγρότες


Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα θα παραμείνει εν τέλει
ανοιχτή απόψε -ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ.- και θα κλείσει οριστικά αύριο το μεσημέρι. Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας των αγροτών από 68 μπλόκα μεταφέρεται από την Παρασκευή στην Αθήνα όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι τους που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.

Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

Αλεξανδρούπολη: Ουρά φορτηγών πέντε χιλιομέτρων στο τελωνείο των Κήπων

Ουρά πέντε χιλιομέτρων επί του ελληνικού εδάφους σχηματίζουν τα εγκλωβισμένα φορτηγά, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, στο τελωνείο των Κήπων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σκέψη ολιγόωρης απόσυρσης του μπλόκου για αποσυμφόρηση της κατάστασης, καθώς παραμένει η απόφαση του επ' αόριστον αποκλεισμού του τελωνείου, ως μέσο πίεσης για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ για ομόφωνη απόφαση του συνόλου των αγροτών να σκληρύνουν τη στάση τους κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης.

«Στη χθεσινή συνάντηση της Νίκαιας υπήρχε εκπροσώπηση όλων των μπλόκων και το κλίμα ήταν απόλυτα ενωτικό. Ομόφωνα αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τη στάση μας και να κλείσουμε τα πάντα. Την Παρασκευή θα κατεβούν στην Αθήνα τρακτέρ από τη Λαμία και κάτω, τα οποία θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα. Την ίδια μέρα θα αναχωρήσουν από τη βόρεια Ελλάδα λεωφορεία με αγρότες για ενίσχυση των κινητοποιήσεων στην Αθήνα» εξήγησε ο κ. Μαργαριτίδης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο τη στάση τους με κλείσιμο των δρόμων, ενώ προετοιμάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, και ταυτόχρονα οργανώνονται και για άλλου είδους κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις.

Στην Κορινθία, οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 15:00 έως τις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας. Στην Αργολίδα, οι αγρότες προετοιμάζονται για αποκλεισμό υπηρεσιών, εντός της εβδομάδας, στις μεγάλες πόλεις του νομού, ενώ στη Λακωνία ετοιμάζονται να ναυλώσουν πλοίο για να μεταφέρουν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Γυθείου στον Πειραιά, την προσεχή Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα έκλεισαν τη γέφυρα του Ευρώτα, στην εθνική οδό Σπάρτης-Τρίπολης, από τις 17:00 έως τις 20:00. Τέλος, σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου θα συναντηθούν στον Ισθμό, προκειμένου να οργανώσουν την κάθοδό τους στην Αθήνα και να προετοιμάσουν και άλλου είδους κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom