Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας στα Μέγαρα - Ένταση στα διόδια Ελευσίνας - Πέρασαν όλα τα οχήματα (βίντεο)


Απίθανες καταστάσεις στα Μέγαρα με τους αγρότες να βγαίνουν από τα οχήματά τους και να σπάνε το μπλόκο της αστυνομίας...

Όλα ξεκίνησαν στις 11.30 όταν το κομβόι των αγροτών έφτασε στα Μέγαρα. Σε εκείνο το σημείο είχαν κλείσει την εθνική οδό δύο περιπολικά και ένα βανάκι της αστυνομίας.Ο αγρότες εξαγριώθηκαν. 

Οι περισσότεροι κατέβηκαν από τα πούλμαν και τα αγροτικά αυτοκίνητα και άρχισαν να κουνάνε τα περιπολικά και το βανάκι. Πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και τράπηκαν σε φυγή. Οι αγρότες λίγο μετά τις 12.00 έφτασαν στον Ασπρόπυργο. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς, αν εκείνοι επιχειρήσουν να τους σταματήσουν, όπως έκαναν οι συνάδελφοί τους στα Μέγαρα.



Οι αγρότες αρνήθηκαν την πρόταση που αποδέχτηκαν οι συνάδελφοί τους από το μπλόκο της Νίκαιας, να βάλουν στο Σύνταγμα μόνο 17 τρακτέρ. Ο Παναγιώτης Φιακάς, από το μπλόκο του Ισθμού, δήλωσε ότι τα επεισόδια στην Αθήνα δεν αφήνουν περιθώριο διαπραγματεύσεων για τα τρακτέρ «και γι' αυτό ξεκινάμε για την Αθήνα» ενώ τόνισε ότι το μπλόκο στον Ισθμό θα παραμείνει ενισχυμένο.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου δεν μεταφέρουν προϊόντα με τα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα και όπως δήλωσαν ανεβαίνουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Το κομβόι των αγροτών, με αυτοκίνητα και λεωφορία, ξεπερνάει το ένα χιλιόμετρο. Τα λεωφορεία της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας θα αφήσουν τους αγρότες στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει τους αγρότες πως δεν θα τους επιτρέψει να βάλουν στο Σύνταγμα τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αστυνομικοί θα περιμένουν τους αγρότες στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο ταξίδι για την Αθήνα παίρνουν μέρος πάνω από 2.000 αγρότες.



Ο Χρήστος Αναγνωστάκος από τη Λακωνία δήλωσε ότι από τη Σπάρτη μέχρι τον Ισθμό, τα αστυνομικά μπλόκα που συνάντησαν και τους έκαναν ελέγχους ήταν πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έγιναν έλεγχοι στου Αρδάμη όρια Αρκαδίας - Λακωνίας, στην Τεγέα ύψος Σακελλαράκου και στα διόδια του αυτοκινητόδρομου.

Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στο Σύνταγμα. Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκπρόσωπος των αγροτών η αρχική συμφωνία έλεγε ότι θα κινηθούν πρώτα τα τρακτέρ, ύστερα κάποια μικρά φορτηγά και στο τέλος οι αγρότες με λεωφορεία. Ωστόσο περί τις 07:00 η αστυνομία ενημέρωσε ότι απαγορεύεται η κίνηση των τρακτέρ.



Ένταση στα διόδια Ελευσίνας – Πέρασαν όλα τα οχήματα

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στα διόδια Ελευσίνας, όπου οι αγρότες της Πελοποννήσου έφτασαν στο μπλόκο της Αστυνομίας.

Οι αγρότες ζήτησαν να περάσουν με τα όλα τους τα οχήματα από το μπλόκο αστυνομικό μπλόκο. Αρχικά, οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν τη διέλευση όλων των οχημάτων και απάντησαν ότι μπορούν να περάσουν μόνο τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους αγρότες.

Επικράτησε ένταση για λίγη ώρα, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί αποχώρησαν, επιτρέποντας τη διέλευση όλων των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom