Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

35 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 - Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα


Ηταν 8 Φεβρουαρίου του 1981, ημέρα Κυριακή και ώρα 16:58 στο τότε στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και στην ιστορική Θύρα 7,όπου 21 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ημερομηνία και ώρα, βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του φίλαθλου
κόσμου της χώρας, πέρα από οπαδικές λογικές και συλλογικές προτιμήσεις. Μέρα αποφράδα για τον αθλητισμό και τους φιλάθλους αυτού του τόπου.

Τελείωνε σε λίγο το ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ με το ευρύ σκορ 6-0!


Σε δευτερόλεπτα η χαρά έγινε τραγωδία,η μεγαλύτερη στον Ελληνικό αθλητισμό...

Εικοσιένας νέοι άνθρωποι,όλοι τους πλην ενός φίλοι του Ολυμπιακού,έχασαν τη ζωή τους με τρόπο τραγικό, με θάνατο οδυνηρό στη μισάνοιχτη πόρτα της θύρας 7, που μετατράπηκε σε Κερκόπορτα και σε πύλη του Άδη.

Από τότε πέρασαν 35 χρόνια,όμως η αποφράδα εκείνη μέρα παραμένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας.

Σήμερα το μεσημέρι η οικογένεια του Ολυμπιακού μέσα σε κλίμα συγκίνησης τέλεσε  στο μνημείο του γηπέδου πλέον «Γ. Καραϊσκάκης» το ετήσιο μνημόνιο για τα 21 θύματα της Θύρας 7.

Παρέστησαν αθλητές από όλα τα τμήματα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά,ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, οι πρόεδροι της ΚΑΕ, κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος,ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και πλήθος κόσμου,που υπολογίζεται πάνω από 4.000.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τον λόγο πήρε η κ. Τουμανίδου, εκπροσωπώντας τις μητέρες όλων των θυμάτων, όπως και το "παρών" που έσκιζε τον ουρανό στο Νέο Φάληρο μετά την εκφώνηση των ονομάτων των 21 θυμάτων της Θύρας 7.

Το σύνθημα "αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε", βγήκε πολλές φορές από τα χείλη των χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού.

Δείτε ΕΔΩ όλα μας τα αφιερώματα στη Θύρα 7 με ντοκουμέντα για το χρονικό της τραγωδίας από εφημερίδες και βίντεο της εποχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom