Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ηττα στην παράταση 1-2 από την Άντερλεχτ και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό (βίντεο)


Αν και τα είχε όλα υπέρ του στην κανονική διάρκεια του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με 1-0, ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Europa League από την Άντερλεχτ στην παράταση, με "δήμιο" για τους Πειραιώτες τον Ατσεαμπόνγκ, που σκόραρε δύο φορές και χάρισε τη νίκη με 2-1 στους Βέλγους.


Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 1-2 (τα γκολ) από kokoretsi

Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 με εύστοχο πέναλτι (μάλλον δεν ήταν) του Φορτούνη ισοφαρίζοντας το σκορ της ήττας (1-0) στις Βρυξέλλες.

Οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 103'.

Η φάση ξεκίνησε από διαδοχικά λάθη στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού, έκλεψε ο Ντεφούρ, έβγαλε την σέντρα και ο Ατσεαμπόνγκ με υπέροχο αριστερό πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ρομπέρτο για το 1-1.

Στο 111' ο Ατσεαμπόνγκ βγήκε στην κόντρα μετά το λάθος του Ζντιέλαρ στη μεσαία γραμμή, πλάσαρε με το αριστερό, νίκησε τον Ρομπέρτο και 1-2.

Το ματς επί της ουσίας κρίθηκε από μια... μαζικά τραγική αντίδραση του Ολυμπιακού στην άμυνα στη φάση της ισοφάρισης. 
Αρχικά ο Ρομπέρτο βγήκε άσκοπα από την εστία του και έδωσε στους Βέλγους την ευκαιρία να απειλήσουν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, οι «ερυθρόλευκοι» αμυντικοί κράτησαν τη μπάλα γύρω από την περιοχή τους ενώ θα μπορούσαν να την απομακρύνουν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Ντεφούρ τελικά έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Ατσεαμπόνγκ με ένα πλασέ στο «Γ» του Ρομπέρτο έγραψε το 1-1.

Μετά το πρώτο γκολ της Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός κατέρρευσε πλήρως, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Μέχρι το φινάλε οι παίκτες του Σίλβα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την παραμικρή φάση ενώ σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε ένα ακόμη τραγικό λάθος για να κοστίσει και την ήττα, χωρίς πάντως να έχει και μεγάλη σημασία.

Στο 112' ο Ζντιέλαρ πούλησε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Ατσεαμπόνγκ, ο οποίος μπήκε μόνος στην περιοχή από αριστερά και νίκησε τον Ρομπέρτο με ένα απλό πλασέ για το τελικό 1-2 που ολοκλήρωσε άδοξα ακόμη μια ευρωπαϊκή σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Απόψε επιβεβαιώθηκε και η κατάρα των ρεβάνς στο Καραϊσκάκη,όπου ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να πάρει πρόκριση σε διπλά ματς,αφού έχει χάσει το πρώτο εκτός έδρας, μόνο  μία φορά από τις συνολικά 21,που βρέθηκε με... την πλάτη στον τοίχο!

Ολυμπιακός(Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (51' Ντομίνγκες), Καμπιάσο (67' Ζντιέλαρ), Πουλίδο (83' Σεμπά), Ιντέγε.

Άντερλεχτ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ντεσάχτ, Μπούτνερ (91' Νούιτινκ), Εμποτζί, Ναγιάρ, Πρατ, Μπατζί, Τζούριτσιτς (81' Σουάρες), Ατσεαμπόνγκ, Ντεντόνκερ (97' Ντεφούρ), Οκάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom