Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ στη ΔΙΚΗ: Εκβίαση διαιτητών ερευνά ο εισαγγελέας,ύποπτα παιχνίδια και... (βίντεο)

...ένα εκ. ευρώ για το στάδιο της ιδιαίτερης πατρίδας του υφυπουργού Αθλητισμού

Όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", στην ανακρίτρια Άρτας βρίσκεται η δικογραφία που σχημάτισε ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για την υπόθεση της οικονομικής πυραμίδας στην ελληνική διαιτησία.

Εντός των επόμενων ημερών θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης, ο διαιτητής Μένιος Κουτσιαύτης και ο εκπαιδευτής διαιτησίας Ηλίας Μαζαράκος.

Στη συνέχεια ο φάκελος θα επιστραφεί στην Αθήνα για να δώσει κατάθεση ο διαιτητής Θανάσης Γιάχος και άλλα τρία πρόσωπα. Ο εισαγγελέας διερευνά το αδίκημα της εκβίασης.

ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
H εκπομπή αποκάλυψε έγγραφο της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, στο οποίο επισημαίνονται οι ασάφειες του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε. Παρότι εντοπίζεται η αοριστία των κυρώσεων που έχει δικαίωμα να επιβάλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, η έκθεση των νομικών δεν ελήφθη υπόψιν.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ
Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε και έγγραφο με την υπογραφή του Σταύρου Κοντονή, όπου επιχορηγείται με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ το στάδιο Ζακύνθου, τη στιγμή που περικόπτονται χρήματα ακόμη και από την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μάλιστα το ποσό για το στάδιο της ιδιαίτερης πατρίδας του υφυπουργού Αθλητισμού είναι ασυνήθιστα υψηλό για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν.

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Νίκος Κωνσταντίνου αρχειοθέτησε την υπόθεση του υπόπτου στοιχηματικά αγώνα ΠΑΟΚ-Βέροιας που έγινε τον Οκτώβριο του 2014. Παρότι είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί ο ποδοσφαιριστής Μαλόν, δεν βρέθηκαν επαρκείς ενδείξεις για να στοιχειοθετηθεί δίωξη. Στο αρχεϊο μπήκε και μία αναμέτρηση του 2015 από τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Πρόκειται για τον αγώνα Βέροιας-Ηρακλή, όπου υπήρχε υποψία ανεπιτυχούς χειραγώγησης

ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑΧΑΊΚΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Ο αγώνας της 21ης Δεκεμβρίου 2015 Παναχαϊκής-Απόλλωνα Σμύρνης είναι ύποπτος στοιχηματικής χειραγώγησης, σύμφωνα με την έκθεση της Sportradar. H συμβεβλημένη με την UEFA εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης έστειλε στην ΕΠΟ ως ύποπτο και τον αγώνα Νέστου Χρυσούπολης-Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom