Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Εξοργιστική απαίτηση του ΔΝΤ: Νέα μείωση του κατώτατου μισθού!

Επίσης ζητά πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αλλαγή του απεργιακού νόμου με δικαίωμα των εργοδοτών για ανταπεργία!

Με τίτλο «Zητούν νέα μείωση κατώτατου μισθού» κυκλοφορεί σήμερα η «Αγορά». Η εφημερίδα αποκαλύπτει την εξοργιστική απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βάζει «φωτιά» στην πρώτη αξιολόγηση.

Νέα "βόμβα" ρίχνει το ΔΝΤ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ζητά περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ με βασικό επιχείρημα ότι λόγω της μείωσης των μέσων μισθών, το ύψος του κατώτατου αποτελεί πλέον αντικίνητρο για έναν εργοδότη.

Το ΔΝΤ έχει ήδη «προειδοποιήσει» δύο φορές για αυτή την απαίτηση και μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο προσδιόριζε σε μελέτη - υπό την επίβλεψη του Πολ Τόμσεν - την επιπλέον μείωση στους μισθούς κατά 2%,παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου ο ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008 κατά 14%.

Παράλληλα το ταμείο θεωρεί πως εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, η πρώτη αξιολόγηση θα... συμπέσει χρονικά με την δεύτερη και γι' αυτό πρέπει να συζητηθούν τώρα και τα εργασιακά ζητήματα.

Στο συγκεκριμένο θέμα το ΔΝΤ εμμένει στην άποψη για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων,με τον ισχυρισμό πως έτσι θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, αλλά και στην αλλαγή στις συλλογικές συμβάσεις,στον απεργιακό νόμο και στο δικαίωμα των εργοδοτών για ανταπεργία!

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιζητεί να μεταθέσει χρονικά τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά,αφού παράλληλα διαχειρίζεται και το "κύμα" αντιδράσεων για το ασφαλιστικό, καθώς και να περιορίσει στο ελάχιστο τις όποιες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom