Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση


του Θανάση Μαυρίδη
Σε ασφυκτική πίεση βρίσκεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως εξιλαστήριο θύμα των δικών της αδιέξοδων επιλογών στο προσφυγικό.

Δυστυχώς, ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αβραμόπουλος δεν μας φάνηκε
ιδιαίτερα χρήσιμος σε αυτή την δύσκολη φάση. Η «επίθεση», πάντως, είναι ολομέτωπη και δεν αφορά μόνο το προσφυγικό. Στο τραπέζι ασφαλιστικό και χρέος…

Μέχρι προχτές όλοι διαβεβαίωναν ότι οι διαρροές για την αποβολή μας από την συνθήκη Σέγκεν ήταν ανυπόστατες. Τελικά αποδείχτηκε ότι εκείνοι που έσπευσαν να μας διαβεβαιώσουν ήταν ή καλοί ψεύτες ή κακά πληροφορημένοι. Η Κομισιόν μας έδωσε χτες τρίμηνη προθεσμία για να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορα. Δηλαδή, για να αρχίσουμε να… πυροβολούμε τις βάρκες των άτυχων προσφύγων. Η Ευρώπη στα χειρότερα της…

Η Ευρώπη δείχνει με αφορμή το προσφυγικό ένα πρόσωπο που δεν έχει σχέση με τις εικόνες που έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη της ειρήνης και των λουλουδιών. Θυμίζει περισσότερο Ευρώπη του μίσους! Είναι μία αντίδραση πανικού που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω και απειλεί ευθέως με διάλυση το οικοδόμημα που δημιουργήθηκε πάνω στις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Αθήνα δεν δέχεται μόνο πιέσεις για το προσφυγικό. Δεν απειλείται μόνο για κάτι που αντικειμενικά δεν μπορεί και να κάνει πολλά πράγματα. Αν η Ευρώπη ήθελε πραγματικά να λύσει το θέμα της ροής των προσφύγων θα μπορούσε να ασκήσει όλη της την επιρροή προς την Τουρκία.

Οι Τούρκοι θα μπορούσαν εύκολα να λύσουν το πρόβλημα, ελέγχοντας, απλά, τα πλωτά μέσα που υπάρχουν στην δική της πλευρά. Εδώ όμως είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι περισσότερο από το προσφυγικό.

Έχουμε να κάνουμε με την αναζήτηση ενός εξιλαστήριου θύματος προκειμένου να δικαιολογηθούν από την πλευρά των Ευρωπαίων τα αδικαιολόγητα στο δικό τους κοινό, στην δική τους εκλογική πελατεία.

Με το να πέσουν όλες οι ευθύνες στην Ελλάδα θα μπορέσουν, προφανώς, να κοιμηθούν πιο ήσυχα τα παιδιά στην Ουγγαρία και στην Δανία για τις αποφάσεις που δήθεν «αναγκάστηκαν» να λάβουν οι γονείς τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα ασκούνται αφόρητες πιέσεις στην Αθήνα και για άλλα θέματα, όπως το ασφαλιστικό. Το πολιτικό σύστημα σύρεται σε μία άνευ προηγουμένου συνθηκολόγηση σε όλα τα μέτωπα, δίχως, όμως, σαφές περιεχόμενο και πολύ περισσότερο δίχως στόχο.

Η Ευρώπη κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διαγράψει το φιλοευρωπαϊκό πνεύμα από την Ελλάδα. Δεν την ενδιαφέρει. Είναι σαφές! Το ερώτημα είναι αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα μπορεί να αντιδράσει. Κρίνοντας από το γεγονός ότι μέχρι προχτές ήσαν όλοι πεπεισμένοι ότι το προσφυγικό … αυξάνει την γεωπολιτική ισχύ της χώρας μας, μπορούμε να μαντέψουμε εύκολα την απάντηση…
http://www.liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom