Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τον κακό τους τον καιρό - Απεγκλωβίζονται τώρα τα ακινητοποιημένα ΙΧ στην εθνική Λαμίας - Λάρισας


Μετά από πολύωρη προσπάθεια άρχισαν να απεγκλωβίζονται σιγά-σιγά τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που παρέμειναν ακινητοποιημένα από το μεσημέρι σε ένα μήκος 25 χιλιομέτρων, από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας, στην εθνική οδό Λαμίας-Λάρισας.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά απομάκρυναν κάθε κίνδυνο
στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο χλμ, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας με τα αυτοκίνητα να κινούνται ωστόσο μόνο με αλυσίδες.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα φορτηγά και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας-Δομοκού δίνεται μάχη για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ.

Διαβάστε το σχετικό σχόλιο του "Οικοδόμου" στο http://atexnos.gr/
Τον κακό τους τον καιρό

Τις τελευταίες μέρες σε όλα τα δελτία ειδήσεων γίνεται λόγος για την επέλαση του χιονιά που ήδη πλήττει πολλές περιοχές της χώρας. Οι εκπρόσωποι του κρατικού μηχανισμού το γνώριζαν και διαβεβαίωναν ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην κλείσουν τουλάχιστον οι εθνικές οδοί και οι κεντρικοί δρόμοι από το χιόνι.

Αυτό που δεν βρέθηκε ένας υπεύθυνος της αρμόδιας υπηρεσίας (υπουργείο; περιφέρεια;) να σκεφτεί ήταν να απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών και βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς (όπως συνηθίζεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις), για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες για μια δυσάρεστη εξέλιξη…

…σαν τη νταλίκα που «δίπλωσε» πριν από ώρες στους Αγίους Θεοδώρους και έκλεισε το ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης προς Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα χιλιάδες αυτοκίνητα να παραμένουν ακινητοποιημένα και να κινδυνεύουν να κολλήσουν στο χιόνι που πέφτει συνεχώς και παγώνει λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας.

Η τροχαία Λαμίας είχε εγκαίρως προειδοποιήσει να απαγορευτεί σήμερα, λόγω εξόδου, η κυκλοφορία σε αυτά τα οχήματα. Οι αρμόδιοι (;!) όμως … περί άλλα τυρβάζουσι…

Όμως, έχει και συνέχεια. Αντί στα διόδια να ενημερώνεται ο κόσμος ότι η ασυνήθιστη κίνηση οφείλεται στο κλειστό ρεύμα, οι υπάλληλοι καθησύχαζαν τους οδηγούς οι οποίοι συνέχιζαν την πορεία τους για μερικά εκατοντάδες μέτρα μέχρι να κολλήσουν και αυτοί στην ατέλειωτη ουρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom