Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Έγιναν "μαλλιά - κουβάρια" στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών,αλλά όχι οι αρχηγοί.... - Live όσα συμβαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο

Στη μάζωξη των... ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ δεν εκλήθη ο φασίστας Μιχαλολιάκος

Με ένα θερμό επεισόδιο... από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών! Πρωταγωνιστές η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Τέρενς Κουϊκ.

- Την αντίδραση του Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσε ενημέρωση της Όλγας Γεροβασίλη για το Ασφαλιστικό 
- Έντονοι διάλογοι ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο, τον βουλευτή της ΝΔ και τον Τέρενς Κουίκ!
- Κουμουτσάκος σε Γεροβασίλη: Θεσμικό ατόπημα αυτό που κάνεις!
- Σε δυο κύκλους η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών: Προσφυγικό και Ασφαλιστικό
- Καθυστερημένες... αφίξεις στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Στις 12:15 ξεκίνησε η συνεδρίαση - Έφτασαν όλοι με... καθυστέρηση
- Παγωμάρα στην αίθουσα, μοναδικοί που ήταν χαμογελαστοί ήταν οι κ.κ. Τσίπρας και Πλακιωτάτης
- Μοναδικός απών ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Δεν έχει κληθεί ο Μιχαλολιάκος
- Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Συμβούλιο.
- Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν



Το κλίμα ήταν φανερό πως δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Αυτό είχε φανεί ήδη από χθες, όταν οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ουσιαστικά διαμηνύσει πως θα μεταβούν στο συμβούλιο απλά για να ακούσουν και να αποχωρήσουν, σημειώνοντας πως τα σημεία επαφής με την κυβερνητική πολιτική είναι... σχεδόν ανύπαρκτα.

Ειδικά για το θέμα του ασφαλιστικού, οι πολιτικοί αρχηγοί φάνηκαν από χθες να μην έχουν καμία διάθεση να... αγγίξουν αυτή την "καυτή πατάτα", σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε αποφάσεις για αυτό το "φλέγον" ζήτημα.

Αυτό, λοιπόν, ήταν και η αφορμή του θερμού επεισοδίου! Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε μια ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προς τους δημοσιογράφους για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα ως προς το Ασφαλιστικό (σ.σ. συγκεκριμένα για τις επιτροπές - διαβάστε σχετικά εδώ).

Αυτή η ενέργεια δεν θεωρήθηκε η ενδεδειγμένη από τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Βρούτση συνόδευαν τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος θεώρησε υπονομευτική αυτή την ενέργεια και τόνισε προς τους δημοσιογράφους πως η Όλγα Γεροβασίλη προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα εν μέσω μάλιστα της συνεδρίασης.

"Εμείς ερχόμαστε για να ακούσουμε" είπε χαρακτηριστικά, κάτι το οποίο τόνισε και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Κάπου εκεί παρενέβη και ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουϊκ, ο οποίος χαρακτήρισε "τραγική" την συμπεριφορά του Γιώργου Κουμουτσάκου, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει με την σειρά του την ενέργεια της κυβερνητικής εκπροσώπου ως "θεσμικό ατόπημα" και "υπονομευτική ενέργεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom