Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

H IAAF έβγαλε την Πηγή Δεβετζή ντοπέ μετά από 8 χρόνια! - Τι λέει ο ΣΕΓΑΣ


Η Πηγή Δεβετζή κινδυνεύει να χάσει το Ολυμπιακό μετάλλιο του Πεκίνου και αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Οζάκα μετά το θετικό δείγμα που προέκυψε από τον επανέλεγχο δείγματός της, το οποίο ελήφθη το 2007!!!

"Για την τύχη των μεταλλίων δεν μπορεί να αποφανθεί ο ΣΕΓΑΣ.
Δεν είναι δικό μας θέμα. Αν τεθεί τέτοιο ζήτημα θα αποφασίσει η IAAF και η ΔΟΕ", είπε στο NewsΙt ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για την υπόθεση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και ο κ. Παναγόπουλος τονίζει επ' αυτού: "Ενημερωθήκαμε από την IAAF για το θέμα και οι εξηγήσεις που της έδωσε η κ. Δεβετζή είναι ανεπαρκείς! Εμείς ειδοποιήσαμε την αθλήτρια το μεσημέρι και η διαδικασία θα κινηθεί άμεσα, διότι υπάρχει χρονικό όριο. Αργότερα θα παραλάβουμε και έναν πλήρη φάκελο από την IAAF".

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

"Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες".

Θυμίζουμε ότι η Πηγή Δεβετζή κινδυνεύει με δεύτερη τιμωρία, καθώς έχει υποστεί διετή αποκλεισμό και για αποτυχημένο έλεγχο το 2009 (δεν έδωσε δείγμα)...

Το δείγμα που επανελέγχθηκε τώρα λήφθηκε το 2007 και αφορούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ενδεχομένως να της αφαιρεθεί, ίσως και αυτό που πανηγύρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και ήταν ίδιου χρώματος!

Ο χειρισμός των υποθέσεων ντόπινγκ όταν αυτές προκύπτουν από επανέλεγχο δειγμάτων είναι λεπτός και περιπλέκεται συχνά (ειδικά όταν συζητάμε για αφαίρεση μεταλλίων).

Οταν γίνεται επανέλεγχος δείγματος, το εργαστήριο ελέγχει το β' δείγμα που είχε δώσει ο αθλητής (η λήψη είναι μία και το δείγμα μοιράζεται σε δύο δοχεία). Το α' δείγμα είναι αυτό που τσεκάρεται στον πρώτο έλεγχο και το β' καταψύχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom