Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Παπαγγελόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα


Αυστηρή προειδοποίηση, με συγκεκριμένους –ως φαίνεται– αποδέκτες, ότι «η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα» απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για Θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα επανέλθει κατονομάζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα στη Βουλή. «Πριν καν εκδηλωθούν τα δικαστικά πραξικοπήματα, θα τα καταγγείλω με ονόματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σε αυτήν τη φάση, ο αναπληρωτής υπουργός δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι, κατά την προηγούμενη τοποθέτησή του στη Βουλή, είχε διαμηνύσει ότι «γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Τέλος, γνωρίζω και τα νομικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι για την παρεμπόδιση του έργου της».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε παράλληλα την κατάργηση του νόμου που παρέχει ασυλία σε στελέχη τραπεζών για παροχή δανείων προς τα κόμματα με επισφαλείς εγγυήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι «η σχετική διάταξη που ψηφίστηκε μέσα σε μια νύχτα έχουμε συνεννοηθεί να καταργηθεί άμεσα». Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το υπουργείο μελετά την κήρυξη της διάταξης ως αντισυνταγματικής», εξηγώντας, ωστόσο, ότι αρμόδια επί της συνταγματικότητας ή μη είναι τα δικαστήρια.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε επίσης ότι θεωρεί αυτονόητο ότι «τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά» και προειδοποίησε ότι «αν δεν το πράξουν, θα κινδυνεύσουν να διωχθούν με απιστία, και μάλιστα κακουργηματική».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στις 247 υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών. Οπως είπε, 21 υποθέσεις βρίσκονται στον εισαγγελέα, 85 ελέγχονται, 12 έχουν ολοκληρωθεί και οι λοιπές εκκρεμούν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη και τον γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδη και συμφώνησαν για το σχέδιο δράσης, βάσει του οποίου θα ελεγχθεί άμεσα η νέα λίστα μεγαλοκαταθετών που παραδόθηκε από τις γερμανικές αρχές. «Η κυβέρνηση έχει τη θέληση, και εγώ βρίσκομαι στη θέση αυτή για να το πραγματώσω – να δώσει τέλος στην ασυλία που υπάρχει», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom