Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

“Απέραντο φρενοκομείο” και κίνδυνος διάσπασης στη Ν.Δ.- Επίθεση Κακλαμάνη σε Παπαμιμίκο (βίντεο)


- Στις 13:00 η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, πως θα αντιδράσουν οι υποψήφιοι
- Ισχυρές πιέσεις σε Μεϊμαράκη να δεχθεί να παραιτηθεί
- Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
- Σιωπή με πολύ νόημα από Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά

Μόνο η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κόμμα που ίδρυσε. Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει μετά το φιάσκο της εκλογής νέου προέδρου με ένα “απέραντο φρενοκομείο”.

Κάθε ένας από τους τέσσερις υποψήφιους έχει και τη δική του γνώμη, ενώ οι βουλευτές εμφανίζονται διασπασμένοι για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Κ. Μητσοτάκης και Α. Τζιτζικώστας συμφωνούν ανοιχτά πως ο Ε. Μεϊμαράκης πρέπει να αποχωρήσει, ενώ στο στρατόπεδο του Β. Μεϊμαράκη πιστεύουν ότι οι ευθύνες βαρύνουν την ΚΕΦΕ και τον πρόεδρό της αποκλειστικά. Μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε να αναλάβει την αρχηγία η Μαριέττα Γιαννάκου και να ορίσει εκείνη νέο πρόεδρο της ΚΕΦΕ.Ο Α. Γεωργιάδης αν και μίλησε για φιάσκο είδε ευθύνες κυρίως στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Παπαμιμίκο.

Κάνεις πάντως ως τώρα δεν βγήκε μπροστά να αναλάβει ευθύνες, μάλιστα το στρατόπεδο Μεϊμαράκη μετά το φιάσκο των εκλογών έσπευσε να πει ότι είχε... προβλέψει το πρόβλημα.

Ήδη όμως το κόμμα κινδυνεύει άμεσα ακόμη και με διάσπαση καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές, ενώ και η κοινοβουλευτική ομάδα δεν εμφανίζεται αρραγής. Μάλιστα κίνηση 15 βουλευτών για τη σύγκληση της Κ.Ο. δεν εισακούστηκε.

Ηχηρή και κατά πολλούς με πολύ νόημα είναι η σιωπή τόσο του Κ. Καραμανλή, όσο και του Α. Σαμαρά οί οποίοι απέφυγαν να πάρουν θέση ακόμη και μέσω “κύκλων”.

Όλοι δείχνουν στο καταστατικό, λέγοντας πως θα δώσει τη λύση και έτσι το επόμενο επεισόδιο θα... παιχτεί στις 13:00 το μεσημέρι όταν και θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ.

Οι περισσότεροι πάντως προβλέπουν αλλαγή των μελών της ΚΕΦΕ και νέες εκλογές 6 ή 13 Δεκεμβρίου. Ως τότε ωστόσο το κόμμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο και έτσι πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τον Β. Μεϊμαράκη να πάρει πρωτοβουλία, ακόμη και μέσα στην ημέρα, παραχωρώντας τη θέση του σε άλλο πρόσωπο.

Επίθεση Κακλαμάνη σε Παπαμιμίκο

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, άστραψε και βρόντηξε κατά του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ χαρακτήρισε «φιάσκο» την αναβολή των εκλογών.

«Ο πρωταγωνιστής αυτού του φιάσκου, γιατί για φιάσκο πρόκειται, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ανδρέας Παπαμικίκος και παριστάνει ακόμα τον γραμματέα του κόμματος, έχει μπει σε ένα λαγούμι και δεν λέει να βγει. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Ζητάω συγγνώμη στους απλούς και ανώνυμους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες».

«Ακόμη και ο κ. Τζιτζικώστας που είναι φίλος με τον κ. Παπαμιμίκο, ζήτησε την παραίτησή του», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, που ζήτησε και ο κ. Τζιτζικώστας αλλά και ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Είναι αστείο να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης».

«Αν εντός της ημέρας οι 4 υποψήφιοι δεν συνεννοηθούν, τότε την εγγύση των διαδικασιών θα την πάρει στα χέρια της η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Καραμανλής είναι μέλος της ΚΟ», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Επίθεση Κακλαμάνη στον Παπαμιμίκο από Enikos_gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεω οτι το'' απεραντο φρενοκομειο''.....αφορα ολους μας,δεν βλεπω κανεναν κινδυνο απο πιθανη διασπαση της Ν.Δ.....μπορει να γινει χιλια κομματια;; Εε και;;;;; Και ενωμενη που ηταν,μονο καταστροφη προκαλεσε ,προδοσιες και απατες!Δεν πανε στο διαολο λεω ,μπας και δουμε ασπρη μερα;; Και μακαρι ,να επερναν μαζι τους και τους υπολοιπους σχηματισμους!!! Ποιο το κακο;; Εδω φτασαμε στο διαολο ενα ολοκληρο εθνος....και θα λυπηθω την Ν.Δ η οποιοδηποτε αλλο κομμα;Δυστυχως ομως,η ιστορια εδειξε πως αυτοι ειναι χαλκεντεροι....μην ανησυχουμε ,γιατι ''ειναι πολλα τα λεφτα Αρη''!! Εκει που βριζονται κατηγορουν ο ενας τον αλλο,...εκει το συστημα θα ανασυνταχθει,και θα κτυπησει ξανα τον κοσμακη!! Για αυτο να ανησυχουμε λοιπον ,και οχι για το αν διασπασθουν!

Read more: Go to TOP and Bottom