Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας (φωτο & βίντεο)


- Μεγάλες ζημιές στο κτήριο του ΣΕΒ και τα διπλανά κτήρια
- Γνώριζαν οι τρομοκράτες ότι δεν υπάρχει φρουρός και που είναι οι κάμερες
- Έκρηξη βόμβας έγινε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα
- Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα των Συντακτών
- Άνοιξαν οι οδοί Φιλελλήνων και Αμαλίας, παραμένει κλειστή η Ξενοφώντος
- Δεν λειτουργεί ο σταθμός του Τραμ στο Σύνταγμα, τελευταία στάση στη λ. Βουλιαγμένης
- Μόνο υλικές ζημιές από την έκρηξη που ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Αθήνας
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ k ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ




Ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Αθήνας έγινε στις 03:35 τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος 4 στο Σύνταγμα.
Ο μηχανισμός ήταν ισχυρός. Οι δράστες, όπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες γνώριζαν ότι το σημείο δεν φυλάσσεται παρά το γεγονός ότι απέναντι βρίσκεται το κτήριο της κυπριακής πρεσβείας.
Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στην είσοδο του κτηρίου του ΣΕΒ όσο και στο ξενοδοχείο Αμαλία, αλλά και στο κτήριο της κυπριακής πρεσβείας και σε έναν χώρο πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η αστυνομία είχε αποκλείσει το σημείο. Όπως άλλωστε είπαν άνθρωποι που δουλεύουν στην περιοχή, σχεδόν μισή ώρα πριν από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 4 παρά τα ξημερώματα, η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν ύποπτο σάκο στο σημείο.
Εως και αυτή την ώρα η περιοχή είναι αποκλεισμένη η Ξενοφώντος. Μέχρι στις 06:15 παρέμεναν κλειστές λόγω των ερευνών η Φιλελλήνων αλλά και η Αμαλίας στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.
Δεν λειτουργεί ο σταθμός του Τραμ στο Σύνταγμα, τελευταία στάση στη γίνεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ όσοι κινούνται από το κέντρο προς τις άλλες περιοχές της Αθήνας θα πρέπει να κινηθούν ως τη Βουλιαγμένης με τα πόδια.
Ο χώρος μπροστά στο κτίριο του ΣΕΒ παραμένει αποκλεισμένος ενώ άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περισυλλέγουν υπολείμματα του μηχανισμού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom