Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

To «άγνωστο» παρελθόν Παλαιοκώστα-Πετρακάκου - Τι τους ενώνει και η έκπληξη της ΕΛΑΣ όταν το ανακάλυψε


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητώντας το παρελθόν των κλεμμένων οχημάτων που βρέθηκαν στη γιάφκα του Μαραθώνα Αττικής.

Ένα από τα έξι αυτοκίνητα, ένα μαύρο τζιπ Cherokee, ανήκει στη
«φουρνιά» των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε οργανωθεί από τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τις κλοπές των οχημάτων που θα χρησιμοποιούνταν στην απαγωγή είχε αναλάβει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Γιώργος Πετρακάκος. Το τζιπ Cherokeeεκλάπη από την περιοχή του Χαριλάου στις 17 Οκτωβρίου 2007.

Σχεδόν οχτώ χρόνια μετά το μαύρο όχημα βρέθηκε στη λεωφόρο Μαραθώνος, όπου στις αρχές της εβδομάδας έκανε έφοδο η Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της ομάδας Πετρακάκου.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας θυμίζουν ότι ο 37χρονος σήμερα Πετρακάκος ήρθε σε επαφή με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Σπύρο Δραβίλα –ο οποίος φέρεται να είναι ο ενοικιαστής της γιάφκας του Μαραθώνα- μέσα στις φυλακές.

Ο Πετρακάκος φέρεται να είχε συμμετοχή σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην περιοχή της Επανομής στις 22 Φεβρουαρίου 2008, σε ληστεία τράπεζας στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης (Ιούλιο 2006) και σε μία ακόμη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2008.

Στην απόπειρα ληστείας της χρηματαποστολής στην Επανομή ο Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του είχαν χρησιμοποιήσει ένα Hyundai Santa Fe. Διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από τον Γιώργο Πετρακάκο μαζί με ένα μπλε Renault Scenic τη νύχτα της 31ης Αυγούστου 2007 από σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» (Απρίλιος 2010) το συγκεκριμένο Renault είχε βρεθεί στην κατοχή των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε στις 26 Απριλίου 2010 καμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν το παρελθόν και για ένα ακόμα όχημα που εντοπίστηκε στο Μαραθώνα. Πρόκειται για ένα κλειστό φορτηγάκι, μάρκας MITSUBISHI , χρώματος γκρι, που είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη στις 3 Δεκεμβρίου 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μοιάζει με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για την διαφυγή των Γιώργου Πετρακάκου, Σπύρου Χριστοδούλου, Σπύρου Δραβίλα, Γρηγόρη Τσιρώνη και του καταζητούμενου «ληστή με τα μαύρα» μετά από αποτυχημένη ληστεία τράπεζας στην Σαρωνίδα στις 8 Αυγούστου 2014. Οι δράστες είχαν αρπάξει 3.300 ευρώ και έφυγαν πριν ανοίξουν το ΑΤΜ νομίζοντας ότι είχε πατηθεί το κουμπί του συναγερμού και πήραν για λίγο όμηρο τον διευθυντή της τράπεζας.

Επιχειρησιακό κέντρο

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν ότι το σπίτι-αποθήκη στον Μαραθώνα ήταν το «επιχειρησιακό κέντρο» των ληστών της... τρομοκρατίας στην Αττική, μαζί με ένα ακόμη που είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Νέα Μάκρη.

Είναι εντυπωσιακή η διαπίστωση πως την τελευταία 8ετία έχουν εντοπιστεί περίπου 30 οικήματα που σχετίζονται με συνεργαζόμενους ποινικούς και τρομοκράτες, εννέα από τα οποία το τελευταίο πεντάμηνο.

Η ανάγκη διαρκούς τροφοδότησης του «επαναστατικού ταμείου» για την ενοικίαση πολλών οικημάτων, αγορές οχημάτων, οπλισμού και χρηματοδότησης τρομοκρατικών ενεργειών, αναδεικνύεται από το στοιχείο πως η σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατών έχει διαπράξει 23 ληστρικές επιδρομές με λεία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι στιγμής πάντως υπάρχουν μόνο ενδείξεις για διασύνδεση της ομάδας Πετρακάκου με τρομοκρατικές οργανώσεις και όχι αποδείξεις.
http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom