Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ από την FIFA:Εκτός ποδοσφαίρου Πλατινί και Μπλάτερ!


Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA απαγόρευσε κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για τις επόμενες 90 μέρες, όχι μόνο στον Σεπ Μπλάτερ αλλά και στον Μισέλ Πλατινί, λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλα δωροδοκίας.

Ο Πλατινί είναι, μάλιστα, υποψήφιος για την προεδρία της FIFA και αυτή η εξέλιξη μόνο καλό δεν κάνει στο προφίλ του.

"Μπλάτερ και Πλατινί τιμωρούνται αρχικά για μια περίοδο 90 ημερών, η οποία μπορεί να τραβήξει για ακόμα 45 ημέρες, κατά την οποία δεν μπορούν να ασχολούνται με καμία ποδοσφαιρική δραστηριότητα είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο. Οι ποινές έχουν άμεση ισχύ", αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της FIFA.

Από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας δεν ξέφυγε ούτε ο Γενικός Γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος τιμωρήθηκε με περιορισμό ενασχόλησης από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στην ανακοίνωσή της η FIFA συμπληρώνει πώς "ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τσανγκ Μονγκ-Γιουν τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού έξι ετών και με πρόστιμο 100,000 ελβετικών φράγκων".

Ο Πλατινί πήρε θέση για την απόφαση της Επιτροπής και μέσω γραπτής δήλωσης, έκανε λόγο για προσπάθεια να πληγεί η εικόνα του

"Έχει αναφερθεί από κάποιους από χθες το βράδυ ότι οι υπεύθυνοι ερευνών της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA θα εισηγηθούν την αναστολή των καθηκόντων μου για το διάστημα των 90 ημερών.

Πρόκειται -ξεκάθαρα- για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, πολύ περισσότερο γιατί οι πληροφορίες αυτές φέρονται να προέρχονται από επίσημη πηγή της FIFA παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή, η οποία υποτίθεται ότι ενεργεία με απόλυτη ανεξαρτησία, δεν έχει κάνει γνωστή την απόφασή της», ανέφερε -αρχικά- στην γραπτή του δήλωση και κατέληγε...

«Πρόκειται για μια εσκεμμένη διαρροή, η οποία είναι ύπουλη και προκύπτει με έναν απαράδεκτο τρόπο, είναι ξεκάθαρα μια προσπάθεια να πληγεί η φήμη μου".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom