Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ για το σκοτεινό πρόσωπο του ΟΗΕ: Πορνογραφία, ναρκωτικά και επιθέσεις


Μία διαφορετική πτυχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει ένα έγγραφο των ΗΕ που περιήλθε χθες στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με αυτό, τέσσερις υπάλληλοι του Οργανισμού Ηνωμένων
Εθνών στην κατοχή των οποίων βρέθηκε παιδοπορνογραφικό υλικό απολύθηκαν, ενώ άλλοι δύο απολύθηκαν διότι αντίστοιχα ο ένας μετέφερε μαριχουάνα με ένα υπηρεσιακό όχημα των Ηνωμένων Εθνών και ο δεύτερος απείλησε να δολοφονήσει έναν επικεφαλής αποστολής.

Η έκθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για τη διαχείριση αναφέρεται σε περίπου 60 περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων και ακόμη και εγκλημάτων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ορισμένοι από τους 40.000 εργαζομένους στα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2015.

Τέσσερις υπάλληλοι απολύθηκαν διότι είχαν «σώσει πορνογραφικές εικόνες, συμπεριλαμβανομένης πορνογραφίας με τη συμμετοχή ενός ανηλίκου, σε υπολογιστές των Ηνωμένων Εθνών» και έστελναν τέτοιες εικόνες διαμέσου των υπηρεσιακών τους λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την έκθεση.

Εξάλλου, αφού «απείλησε επανειλημμένα να δολοφονήσει (...) τον επικεφαλής μιας αποστολής», ένα στέλεχος του ΟΗΕ επίσης απολύθηκε.

Ένα άλλο στέλεχος του οργανισμού απολύθηκε διότι μετέφερε 173 κιλά μαριχουάνας με ένα υπηρεσιακό όχημα του ΟΗΕ.

Μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον συναδέλφου, η κλοπή 2.200 δολαρίων από τις αποσκευές ενός ταξιδιώτη με πτήση τσάρτερ του ΟΗΕ, ή ακόμη η επίθεση με ένα τρακτέρ εναντίον του γραφείου ενός ανωτέρου υπαλλήλου «με την πρόθεση να προκληθούν ζημιές και να τραυματιστεί ο προϊστάμενος» συγκαταλέγονται στις υποθέσεις που απαριθμεί η έκθεση αυτή.

Οκτώ υπάλληλοι του Οργανισμού σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη των χωρών τους, σύμφωνα με την έκθεση, που δεν διευκρινίζει εάν διώχθηκαν, ή πού τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Η συγκεκριμένη έκθεση πάντως δεν ασχολείται με τη διαγωγή των κυανόκρανων του ΟΗΕ.

Η εικόνα των στρατιωτικών που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού διεθνώς αμαυρώθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά την αποκάλυψη μιας σειράς υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων—ανάμεσα στα θύματα ήταν και παιδιά—ειδικά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom