Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Λαμπέτι Πύργου: Δύο φόνοι από τον ίδιο δράστη σε απόσταση . . . μιας ζωής


Ο 77χρονος που σκότωσε προ μερικών ημερών με μία κυνηγετική καραμπίνα μέσα σε ένα καφενείο στο χωριό Λαμπέτι της Ηλείας έναν 57χρονο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικό σύμβουλο είχε σκοτώσει σε ηλικία 42 ετών, τον Μάιο του 1980, μία 23χρονη έγκυο γυναίκα και είχε αυτοπυροβοληθεί αλλά επέζησε.
Ο ένας φόνος επειδή «το θύμα δεν ήταν συνεπής στις συναλλαγές του», ο άλλος διότι «η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, δεν αποδεχόταν τον έρωτά του και την πρότασή του να κλεφτούν». Και οι δύο φόνοι «τιμωρίας» με την ίδια σκληρότητα, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης από τα θύματά του. Και ας είχε περάσει μία ζωή ανάμεσα στα δύο φονικά.

Πριν από 35 χρόνια

Ο πρώτος φόνος είχε σημειωθεί στις 2 Μαΐου 1980 όταν ο ίδιος δράστης ο οποίος τότε είχε εργαστήριο που κατασκεύαζε τσιμεντοσωλήνες είχε ερωτευθεί την 23χρονη υπάλληλό του και μετέπειτα θύμα του.

Η υπάλληλος μαζί με τον σύζυγό της που δούλευε στον ΟΣΕ και τα δύο της παιδιά έμενε και στο απέναντι σπίτι και φέρεται να διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ερωτικές σχέσεις. Μάλιστα πέντε μήνες πριν από το φονικό είχαν... αλληλοαπαχθεί. Η 23χρονη ωστόσο επέστρεψε στο σπίτι και θέλησε να εξομαλύνει τη σχέση της με τον σύζυγό της αφού είχε μείνει και πάλι έγκυος.

Η πίεση όμως που της ασκούσε ο γείτονάς της για να έχουν νέες ερωτικές σχέσεις ήταν εξοντωτική. Σε εκείνη την προστριβή φέρεται να είχε παρέμβει ο σύζυγος της νεαρής που παρήγγειλε στον τότε 42χρονο «να αλλάξει γειτονιά». Εκείνος όμως φέρεται -σύμφωνα με δημοσίευμα της εποχής- να του απάντησε: «Φύγε εσύ, γιατί εγώ έχω εδώ περιουσία εκατομμυρίων».

Το ξημέρωμα της μοιραίας ημέρας ο σύζυγος της κοπέλας έφυγε για τη δουλειά του. Την ίδια ώρα ξύπνησε στο απέναντι σπίτι και ο γείτονάς της, φόρεσε καλά ρούχα λέγοντας στη σύζυγό του ότι «θα πάει στην Αθήνα στον γιατρό γιατί πάσχει από άσθμα». Κατευθύνθηκε όμως στο σπίτι της 23χρονης και άρχισε να της χτυπά για να του ανοίξει. Εκείνη προσπάθησε να διαφύγει σε γειτονικό σπίτι, όμως επέστρεψε με τον φόβο «μη κάνει κακό στα παιδιά της».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, λίγη ώρα αργότερα ο 42χρονος εφόρμησε στο σπίτι της με περίστροφο στο χέρι. Εκείνη έτρεξε να σωθεί, όμως σκόνταψε στο σύρμα της περίφραξης και την εκτέλεσε κυριολεκτικά. Μετά γύρισε το περίστροφο στο στήθος του και αυτοπυροβολήθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου κατόρθωσε να διαφύγει τον κίνδυνο. Αποφυλακίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και επέστρεψε στο Λαμπέτι.

Επανάληψη...

Ο δεύτερος φόνος σημειώθηκε προ επτά ημερών. Ο 77χρονος πια κρατούμενος κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα (ανήκε στον γιο του) εφόρμησε σε κεντρικό καφενείο όπου ο 57χρονος δημοτικός σύμβουλος και η παρέα του έπιναν ούζα.

Αρχικά είπε στους θαμώνες «κάντε άκρη, θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα» και χρησιμοποιώντας υβρεολόγιο πυροβόλησε εν ψυχρώ και σχεδόν εξ επαφής τον 57χρονο.

Τουλάχιστον δύο φορές πέτυχε το θύμα του χρησιμοποιώντας σκάγια για το κυνήγι αγριόχοιρου, χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει. Οι θαμώνες του καφενείου ακινητοποίησαν τον δράστη και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Ο 77χρονος αυτήν τη φορά είχε θεωρήσει μεγάλη προσβολή το γεγονός ότι ο πρώην αστυνομικός ήταν ασυνεπής σε κάποια συναλλαγή με συγγενή του, ότι «είχε την αίσθηση ότι τον κορόιδευε» και ότι το θύμα του προχωρούσε σε μήνυση εναντίον του για τις απειλές που είχε δεχθεί.

Ήταν κάτι που πάλι δεν μπορούσε να ανεχθεί...

http://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom