Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής! - Μητέρα Φύσσα: ο Λαγός έδωσε την εντολή να σκοτώσουν το γιο μου!


- Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξεδιπλώνει όλο το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του γιού της
- Οι διάλογοι της Μάγδας Φύσσα με την Πρόεδρο του δικαστηρίου - "Δολοφόνο" αποκαλεί τον Ρουπακιά
- «Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Όσο γι αυτούς που λένε οτι τον τρόμαξαν τους είπα πως δεν τρόμαξε. Το παιδί μου κοιμόταν. Ήταν σαν μωρό, γαλήνιος. Εγώ προσπαθώ να τον ζεστάνω για να σηκωθεί να φύγουμε», είπε συντετριμμένη η τραγική μάνα
- «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα», είπε η κα Φύσσα 

- Την Τρίτη θα συνεχιστεί η κατάθεσή της

Ραγίζει καρδιές η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία του γιού της. 

Η κα Μάγδα Φύσσα- η οποία δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της και κλαίει διαρκώς - ξεκίνησε μιλώντας για το πότε είδε για τελευταία φορά το παιδί της ζωντανό και τις τραγικές στιγμές όταν το αντίκρυσε νεκρό στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου. Στην συνέχεια, η κα Φύσσα δέχθηκε ερωτήσεις από την Πρόεδρο του δικαστηρίου για τις λεπτομέρειες του φονικού.
Η δίκη διακόπηκε για δεύτερη φορά οριστικά για σήμερα και θα επαναληφθεί την Τρίτη αφού προκλήθηκε ένταση  στο δικαστήριο όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012 στο οποίο ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό. Το αίτημα του συνηγόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης, αλλά και αμηχανία της έδρας η οποία, αν και έχει ζητηθεί από την αρχή η εξασφάλιση τεχνικών υποδομών, βρέθηκε απροετοίμαστη στην προβολή του υλικού.

Η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων, όταν δηλαδή έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα» και όχι μια«σιωπηρή άρνηση δια της επιφυλάξεως».

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η εξέταση της κας Φύσσα θα συνεχιστεί με ερωτήσεις που δεν θα αφορούν οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας, ότι η κατάθεση δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα και ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που θα ξαναβρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο θα αποφανθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίμαχο βίντεο, το οποίο βρισκόταν στο σκληρό δίσκο του Γιώργου Πατέλη που κατασχέθηκε, ο πυρηνάρχης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής για την παρουσία τους στο «παζάρι της Παναγίτσας». Φέρεται να τους λέει ότι θα περιφέρονται και θα ψωνίζουν στο παζάρι και ότι θα βρίσκονται κοντά περίπου 20 άλλα μέλη, οπλισμένα, τα οποία θα περιμένουν «εντολή Λαγού».

Νωρίτερα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα είπε λίγα λόγια για το παιδί της και ποιός ήταν: «ήταν μουσικός που έκανε συναυλίες αλλά για τα προς το ζην έκανε πολλές δουλειές όπως ηλεκτρολόγος σε μηχανουργείο στην Ζώνη του Περάματος. Έγραφε στίχους αλλά δεν είχε ενταχθεί ποτέ σε κανένα κόμμα. Οι στίχοι του απευθύνονταν στο σύνολο τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά».

Αν οι στίχοι του τον είχαν φέρει σε σύγκρουση η μητέρα του Παύλου απάντησε πως όχι.«Δεν ήταν τέτοιο παιδί», είπε χαρακτηριστικά. Για το αν στις συναυλίες του είχαν εμφανιστεί ομάδες αντίθετες με τις ιδέες του, είπε ότι δεν της είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά όπως πρόσθεσε: «Είχε τον τρόπο του να τα καταφέρει».

Για το ποιός έδωσε την εντολή ήταν ξεκάθαρη: «Ο Λαγός έδωσε την εντολή για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ. Ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος, που βρισκόταν στην καφετέρια όταν ο γιος της και η παρέα του πήγαν στο "Κοράλλι" για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού, τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζατζόγλου. Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη Νίκαιας, κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ειδοποίησε τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Μετά, όπως είπε η μάρτυρας, αρχίζει η αποστολή SMS και μαζεύεται το τάγμα εφόδου απέναντι από την καφετέρια.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, μετά τη δολοφονία, στις 00:37, ο Γιάννης Λαγός ειδοποίησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια. Αν δεν πάρουν το οκέι από τον Λαγό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα. Δεν θα έκαναν τίποτα εκείνο το βράδυ, αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης και δεν είχαν εντολές».
Λίγο πριν την δολοφονία
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα περιέγραψε όσα της είπαν ότι έγιναν εκείνο το βράδυ η φίλοι του Παύλου:

«Οι τρείς τους, η Χρύσα και ο φίλος του πήγαν για καφέ. Δυο χρόνια ήταν μαζί με την Χρύσα. Μένανε μαζί γιατί οι γονείς της είναι στην επαρχία. Την βρήκα στο Κρατικό εκείνο το βράδυ. Μαζί με τον Τάκη πήγαν τον Παύλο στο Κρατικό.

Πρόεδρος: «Τι μάθατε απο τη Χρύσα; Τι έγινε;»
Μητέρα Φύσσα: «Ξεκίνησαν να πάνε σε έναν φίλο του Παύλου στην Τσαλδάρη να δούν που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα. Προχωρώντας βλέπουν ενα μαγαζί, το Κοράλι. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαν εκεί. Έκλεισαν ένα τραπέζι και πήγαν μια βόλτα. Μετά γύρισαν και είδαν τον αγώνα και ήρθαν κι άλλοι φίλοι του. Εννέα άτομα ήταν εκείνη τη νύχτα μαζί του».
Η κα Φύσσα απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου είπε ότι όσο κράτησε ο αγώνας δεν είχε συμβεί τίποτα. «Όταν τελείωσε ο αγώνας, βγήκαν από το μαγαζί. Παύλου Μελά και Κεφαληνίας είχαν μαζευτεί περίπου 20 άτομα με  χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής. Μαύρη μπλούζα και παντελόνια παραλλαγής. Κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς και διαφορα άλλα. Στέκονται στην πόρτα. Στο διάστημα αυτό στη γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη υπάρχει αστυνομία».

Η κα Φύσσα είπε ότι η ομάδα των 20 όταν βγήκε ο Παύλος ήταν απέναντι. Όταν η Πρόεδρος την ρώτησε που ήταν οι μηχανές απάντησε: «Πολύ κοντά ήταν δυο μηχανές της ΔΙΑΣ. Έχει τύχει να τις ξαναδώ. Πριν γίνει το οτιδήποτε τις είχα δει. Τα παιδιά που βγαίνουν βλέπουν τους Χρυσαυγίτες. Υπάρχει ένας τύπος που τον ονόμασαν μεσάζοντα ο οποίος βρέθηκε να είναι στα παιδιά και να τους δινει οδηγίες τι θα κάνουν. "Είμαι ειδικός φρουρός" τους ειπε ο μεσάζοντας που εμφανίστηκε στην παρέα του Παύλου και τους ειπε "μην φοβάστε"».

Τότε, σύμφωνα με την κα Φύσσα, ο Παύλος του απάντησε: "Δεν φοβάμαι στην γειτονιά μου ειμαι ρε φίλε"«Υπάρχει ένας που πάει και τους λέει μην φοβάστε. Ο Παύλος του ειπε οτι ειμαι στη γειτονιά μου. Τον ρώτησαν ποιός είναι και είπε οτι είναι φίλος. Αυτός πήγαινε και στην Χρυσή Αυγή και στην αστυνομία. Τα παιδιά προχωράνε στην Τσαλδάρη και ένα απο αυτά φεύγει με ταξί γιατι ήταν αδιάθετος. Εκεί στη γωνία ήταν η αστυνομία. Προχωράνε την Τσαλδάρη και περνάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο και εκει αποφασίζουν και λέει ο Παύλος στην Χρύσα: "Πηγαίνετε σπίτι. Πάμε να πάρουμε τσιγάρα και καθόμαστε να τελειώσει όλο αυτο για να φύγουμε. Τα κορίτσια έκαναν δυο βήματα και είδαν τι γίνεται με τους απέναντι. Τότε άρχισε να έρχεται το τάγμα εφόδου απο τη Νίκαια. Τα παιδιά ήταν ακόμη στη γωνία. Κάποιο αυτοκίνητο σταματάει μπροστά τους και ο οδηγός ρωτάει "παιδια ξέρετε την Κεφαλληνίας;" Εκ των υστέρων μάθαμε οτι αυτός ήταν ο δολοφόνος. Ο Παύλος του απάντησε ότι: "αυτή ειναι φίλε μου". Το αυτοκίνητο έστριψε».

Από εκείνη την στιγμή και μετά, άρχισε η ένταση. «Το τσούρμο και το τάγμα (30 άτομα) άρχισαν να τρέχουν και συγκεκριμένα χτυπούσαν τα πόδια κάτω για να δημιουργήσουν ένταση και φόβο. Τοτε ο Παύλος λέει: "παιδιά τρέχουμε". Ο Παύλος δεν έτρεξε... Τσαλδαρη και Κεφαλληνίας πήγε και τον πρόλαβαν και μεθοδευμένα οι Χρυσαυγίτες πήγαιναν ανα ομάδες και τον χτυπάγανε. Εκ των υστέρων καταλάβαμε οτι το έκαναν για να τον φοβίσουν και να τον εγκλωβίσουν για να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Ο δολοφόνος λοιπόν μπαίνει στην οδό και έρχεται ανάποδα και κάθετα της Τσαλδαρη. 

Όλο αυτο το διάστημα μέχρι να φτάσει εκει ο Παύλος δεχόταν επιθέσεις μόνος του. Χτύπησαν και αλλα δυο παιδια φίλους του Παύλου. Ο Παύλος μόνος του πάλευε και ο δολοφόνος βγαίνει απο το αυτοκίνητο που ήταν τέσσερα άτομα. Ο δολοφόνος βγαίνει απο το αυτοκίνητο βλέπει τον στόχο του και πλησιάζει τον Παύλο και του δινει δυο μαχαιριές στην καρδιά. Η Χρύσα όλο αυτο το διάστημα δεν έφυγε γιατι άκουσε φασαρία και είδε οτι θα γινει κατι κακό. Πήγε στην αστυνομία και τους παρακάλαγε. "Τα παιδια δεν έχουν κάνει κατι θα γινει κακό", τους ειπε η Χρύσα. Της απάντησαν "δεν μπορούμε να επεμβουμε". Τους τράβαγε στην κυριολεξία να πάνε εκεί που γινόταν η φασαρία. Της είπαν "εντάξει δεν θα γίνει και τιποτα".  Κάποια στιγμή κινητοποιήθηκαν δυο απο αυτούς ωστόσο το κακό είχε γινει», είπε η κα Φύσσα.

Πρόεδρος: «Όταν κατέβηκε απο το αυτοκίνητο εγινε συμπλοκή;»
Μητέρα Φύσσα: «Καμία συμπλοκή δεν έγινε. Καμία φασαρία τιποτα. Ωστοσο τον είχαν εγκλωβίσει. Δεν θέλω να ξαναπώ το ονομα του Ρουπακιά. Είναι δολοφόνος. Είναι δολοφόνος. Τον πλησιάζει και τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Ξερω οτι πήγε τον αγκάλιασε ο δολοφόνος και του έριξε τις μαχαιριές».
Πρόεδρος: «Οι συγκεντρώμενοι τι έκαναν;»
Μητέρα Φύσσα: «Έβριζαν και αφού εγινε το κακό έφυγαν. Πριν έβριζαν και ενθάρρυναν για την δολοφονία. Κανείς δεν είδε το μαχαίρι. Αν το έβλεπε θα το απέκρουε».
Πρόεδρος: «Είχε τη δυνατότητα η ομάδα ΔΙΑΣ να τον αποτρέψει;»
Μητέρα Φύσσα: «Φυσικά. Και οι αστυνομία και οι Χρυσαυγίτες να αποτρέψουν την δολοφονία».
Πρόεδρος: «Μάθατε ποιοι ήταν;»
Μητέρα Φύσσα: «Έμαθα οτι υπήρχαν στο κοράλι Χρυσαυγίτες. Οι μαχαιριές ήταν στην καρδιά! Δυο στην καρδιά του. Εκπαιδευμένος δολοφόνος. Ήξερε πολυ καλά».
Πρόεδρος: «Πως το συμπεραίνετε αυτο;»
Μητέρα Φύσσα: «Μας το είπε ο γιατρός και υπάρχει και στην ιατροδικαστική εξέταση. Περιγράφεται ως θανατηφόρο χτύπημα».
Πρόεδρος: «Ο θάνατος ποτε διαπιστώθηκε;»
Μητέρα Φύσσα: «Κατέληξε μέσα σε 4 λεπτά. Τοσο άντεξε. Πολυ σημαντικά λεπτά.»
Πρόεδρος: «Τι σας είπε η Χρύσα;»
Μητέρα Φύσσα: «Μου ειπε οτι πάει να φύγει. Ταυτόχρονα έρχονται κι άλλοι αστυνομικοί που παλι δεν πρόλαβαν να κάνουν κατι. Φεύγει ο δολοφόνος και ο Παύλος σηκώνει τη μπλούζα και φωνάζει "που πας με μαχαίρωσες και φεύγεις;"
Αυξάνονται οι δυνάμεις της αστυνομίας και ένας απο το περιπολικό πιάνει τον Ρουπακιά την ώρα που εχει πετάξει το μαχαίρι. Η Χρύσα έκανε τα πάντα για να πείσει τους δυο αστυνομικούς να πάνε στο σημείο. Η Χρύσα μας ειπε οτι η αστυνομικός ειπε "Ε, δεν είπαμε για μαχαιριές".
Πρόεδρος: Τί σημαίνει αυτό για σας;
Μητέρα Φύσσα: «Οτι αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ενα. Αυτό καταλαβαίνω. Η εγκληματική οργάνωση της χρυσής αυγής ειναι εκπαιδευμένη. Το έκανε υπο εντολή».
Πρόεδρος: «Ποιος την έδωσε;»
Μητέρα Φύσσα: Γνωρίζω απο τη δικογραφία και τα τηλεφωνήματα και οτι ο δολοφόνος πήρε το ΟΚ. Υπάρχει το πρώτο τηλεφώνημα. Ο Καζαντζογλου ενημερώνει Πατέλη και πυρηνάρχη Νίκαιας. Ο Πατέλης τον Λαγό που ειναι στην περιφερεια και με sms στέλνει στα μέλη της να μαζευτούν στην τοπική.
Πρόεδρος: «Ξέρετε τι ήταν ο Ρουπακιάς;»
Μητέρα Φύσσα: «Ταμίας»
Πρόεδρος: «Τι σχέση τους συνδέει;»
Μητέρα Φύσσα: «Ήταν στο πενταμελές της τοπικής οργάνωσης. Ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια.
Πρόεδρος :Τι εννοείτε;
Μητέρα Φύσσα: «Αν δεν πάρουν το οκ απο το Λαγό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα.»
Πρόεδρος: Για τους υπόλοιπους παρευρεθεντες στον χώρο; Τους θεωρείτε μέλη;
Μητέρα Φύσσα: «Δεν θα έκαναν τιποτα αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης. Ειναι φανερό πια και τα ξερουμε ολα.  Οτιδήποτε αντίθετο απο την χρυσή αυγή πρέπει να τελειώνει αυτο πιστεύουν. Σε βιντεο έχω δει τον Πατέλη να μιλάει σε μέλη του και να λέει "οτι κινείται σφάζεται".»
Πρόεδρος: «Κρατούσαν ρόπαλα; Δεν αρκούσε αυτό το στάδιο; Μέχρι τοτε λέτε οτι δεν υπήρχε και διαφορά με τον γιο σας;»
Μητέρα Φύσσα: «Τον μαχαίρωσαν και ειναι εκπαιδευμένοι. Εκπαιδεύουν δολοφόνους. Δεν κουνιούνται αν δεν πάρουν εντολή. 
Πρόεδρος: «Πως ενημερώθηκαν τα υπόλοιπα μέλη που ήταν εκει;»
Μητέρα Φύσσα: Με sms
Πρόεδρος: Είχε εντολή;
Μητέρα Φύσσα: Φυσικά απο τον Πατελη που πήρε το οκ απο τον Λαγό
Πρόεδρος: Τι περιεχόμενο είχε το μηνυμα;
Μητέρα Φύσσα:: "Όλοι τώρα στην τοπική". Απο εκει ξεκίνησαν.
Πρόεδρος: Γνωρίζετε για άλλες αξιόποινες πράξεις;
Μητέρα Φύσσα: Είχανε κάνει επιθέσεις στο λιμάνι στο Φάληρο. Άγριοι ξυλοδαρμοι. Δεν ξεχνάμε τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλη.
Πρόεδρος: Γνωρίζετε ποιοι από αυτούς τι επιμέρους πράξεις έκανε ο καθένας; Είχαν ιεραρχία;
Μητέρα Φύσσα: Μέλη. Προχωράμε στο πενταμελές και μετα ειναι οι πυρηνάρχες. Ειναι μεσα εκει όλοι. Όλοι αυτοί είχαν ενα κομμάτι το οποιο και εκμεταλλεύονται.
Πρόεδρος: Απο που προκύπτει οτι τους έδωσαν εντολή;
Μητέρα Φύσσα: Απο το αποτέλεσμα το βγάζετε. Το είπα οτι την εδωσε ο αρχηγος.
Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν συνέβη κάποιο λεκτικό επεισόδιο;
Μητέρα Φύσσα: Δεν το ξερω αν εγινε κατι.
«Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί»
Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία και ενώ οι φωτογράφοι αποτύπωναν στιγμές οι συνήγοροι των κατηγορουμένων άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται έντονα γιατί όπως υποστήριξαν με την φωτογράφισή τους στοχοποιούνται.
Ξεκινώντας την κατάθεσή της η κα Φύσσα είπε: «Καταλαβαίνω την προσπάθεια της απέναντι πλευράς να μην καταθέσω σήμερα». Και συνέχισε περιγράφοντας την τελευταία φορά που είδε ζωντανό το παιδί της.

«Για την υπόθεση και την στυγερή δολοφονία του γιου μου, στις 17 του μηνός, ημέρα Τρίτη στις 17.30 το απόγευμα χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαινε να δει μπάλα. Θα έψαχναν κατάστημα να δουν την μπάλα. Ήταν από τις λίγες φορές που θα έβλεπε την μπάλα χωρίς τον πατέρα του και τους φίλους του. Στις 17.30 το απόγευμα χαιρετηθήκαμε και είπαμε οτι θα τα πούμε το πρωί. Εκείνη τη μέρα χρειάστηκε να πάω με την κόρη μου. 

Από τις πέντε και μισή το απόγευμα το παιδί μου δεν μου ξαναμίλησε και δεν ήπιαμε ξανά ποτέ τον καφέ μας. Πήγα στην κόρη μου ξέροντας οτι στο σπίτι ειναι ο σύζυγος και δεν υπήρχε τίποτα που να προμηνύει οτι θα γίνει αυτο το κακό. Περίπου στις 2 τη νύχτα χτυπάει το κουδούνι και το τηλέφωνο του παιδιού και μιλάει ο πατέρας της απο το τηλέφωνο του κουνιάδου της. 

Η κόρη μου του λέει: "μπαμπά γιατι μιλάς απο εδώ" και τότε καταλάβαμε ότι έγινε κατι κακό. Της είπε: "άνοιξέ μου την πόρτα".»

Και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια: «Ανοίγει η πόρτα και βλέπω έναν άνθρωπο να προσπαθεί να μιλήσει να μας πει τι έγινε. Τον ρώτησα "τι συμβαίνει και για ποιον θα μου πεις;" Μου είπε οτι "ο Παύλος χτύπησε και ειναι στο Κρατικό και ήρθα να σε πάρω". Σε καμιά περίπτωση δεν το πίστεψα οτι απλά χτύπησε. Δεν θέλησα να του κάνω ερωτήσεις. Του είπα "Μέχρι εδώ ήταν; Αυτό ήταν στη ζωή μας;" πίστεψα οτι θα δω τα μάτια του και θα καταλάβω τι έχει γινει. Η κα Φύσσα συνεχίζει να περιγράφει τις στιγμές αγωνίας μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο. Λέει ότι δεν μιλάει στον δρόμο και ελπίζει να είναι στην εντατική. «Καταλαβαίνω ότι είναι κάτι σοβαρό», λέει.

Και συνεχίζει: «Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω συγγενείς και φίλους και δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα. Ρωτάω, βλέπω δυο γιατρούς τρέχω μέσα. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Με κοίταγε στα μάτια η γυναίκα και δεν μου έλεγε. Τους παρακάλεσα να μου πουν τι εχει γινει με το παιδί μου αρχίζω να τραβάω τα παραβάν. Αν δεν μου πείτε τώρα τι έχει γίνει τους είπα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου ειπε την αλήθεια. Ότι ο Παύλος έφυγε. Λέω "πως ειναι δυνατόν πως έφυγε;" Μου είπε οτι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Αλλά μου ειπε "σας παρακαλώ πολυ τον έχουν πιάσει".
Τον ρώτησα: "Πώς έγινε; Δεν γινόταν κατι;" Μου είπε οτι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και δεν θα προλαβαίναμε. Τότε ζητάω να πάω να δω το παιδί μου. Πράγματι πήγα στον θάλαμο. Πέντε και μισή το απόγευμα μιλάγαμε και είπαμε ότι θα τα πούμε το πρωί. Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Όσο γι αυτούς που λένε οτι τον τρόμαξαν τους είπα πως δεν τρόμαξε. Το παιδί μου κοιμόταν. Ήταν σαν μωρό, γαλήνιος. Εγώ προσπαθώ να τον ζεστάνω για να σηκωθεί να φύγουμε»

Η κατάθεση της κας Φύσσα συνεχίζεται....
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα φτάνει σήμερα στο δικαστήριοΗ μητέρα του Παύλου Φύσσα φτάνει σήμερα στο δικαστήριο
Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλην του Γιώργου Ρουπακιά κατηγορείται ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και επίσης οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, για απλή συνέργεια.

Έξω από τον χώρο που διεξάγεται η δίκη έχουν συγκέντρωσει αντιφασιστικές οργανώσεις.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεω,πως μονο, το αδικο, η απογνωση και η απελπισια μπορει να σου δωσει δυναμη να αντεξεις,σαν μανα!
Λεω πως ,χαθηκε ο Φυσσας ,και τιποτα δεν τον φερνει πισω.
Λεω πως ,ειναι εγκλημα συλλογικο,απο οτι φανηκε μετα.........!!!!!!
Λεω πως δεν εχω καταραστει ανθρωπο στην ζωη μου. Ομως για τους συγκεκριμενους της ομαδας Διας ,ευχομαι να ζησουν χρονια πολλα ,και να ζουν και να ξαναζουν τα σκοταδια τους. Χειροτεροι απο τον Ρουπακια.
Λεω πως,να σκευτουν καλα οι δικαστες της δικης αυτης.Συναδελφοι τους,αθωωσαν τερατα ,φονιαδες και καταχραστες. Αν εχουν την αλαχιστη τσιπα ,και δεν ''μπορουν'' ας παραιτηθουν. Ενα πραγμα μην ξανακανουν. Μην ξαναμπηξουν το μαχαιρι,το στριψουν ξανα,γιατι.......εδω μιλαμε για αιμα!!Αν το καταπιουμε αμασητο.....εμεις χανουμε τα παντα .Μετα ,δεν εχει επιστροφη...να'μαστε ξηγημενοι!!!

Read more: Go to TOP and Bottom