Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ γίνονται γραμματείς σε δικαστήρια (Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ)


Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Παρασκευόπουλου,που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 26/10,οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μεταφέρονται ως γραμματείς σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την αποκάλυψη ότι κάποιες από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, δεν επέστρεψαν στα πόστα τους αλλά πήραν μετάταξη ως γραμματείς στα δικαστήρια...

Οι καθαρίστριες, είναι εκείνες που είχαν επαναπροσληφθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα και οι οποίες τώρα τοποθετούνται ως γραμματείς σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη την χώρα και μάλιστα σε προσωποπαγείς θέσεις. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 26ης Οκτωβρίου, στο οποίο σημειώνεται πως «μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης του κλάδου ΥΕ καθαριστριών στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας».

Μιλώντας στο newsit.gr η κα Ευαγγελία Αλεξάκη που ήταν επι καιρό μεταξύ των απολυμένων καθαριστριών ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ως εξής:

«Επι κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου είχε αποφασιστεί η κινητικότητα. Μπορούσαν να κάνουν χαρτιά καθαρίστριες που είχαν αυτά τα προσόντα. Τότε δεν ξεραμε καν αν θα γυρίσουμε στη δουλειά μας. Κάποιες έκαναν τα χαρτιά τους. Κάποιες τότε μπήκαν. Τώρα που εμείς ξαναμπήκαμε στο υπουργείο Οικονομικών ρωτηθήκαμε: "θέλετε να μπείτε με την κινητικότητα για γραμματείς ή θέλετε να μείνετε εδώ"; Κάποιες κυρίες από αυτές ήθελαν να πάνε στην θέση που πέρασαν με την κινητικότητα. Γιατί είχαν τα προσόντα. Ξέρω συναδέλφισσα που είχε πτυχίο ΠΕ. Δεν πήγαν έτσι. Είναι βρωμιά που το λένε αυτό το πράγμα. Χωρίς να έχεις τα προσόντα δεν γίνεται μετάταξη. Εγώ που τα έχω τα προσόντα και εσύ δεν τα έχεις με μια αίτηση καταρρίπτω την δική σου. Οι γυναίκες που πήγαν είχαν τα προσόντα και έκαναν την αίτηση μετάταξης. Κάποιες γυναίκες - 16 άτομα από τις καθαρίστριες - δεν γύρισαν στο υπουργείο Οικονομκών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom