Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Κάποιοι μας δουλεύουν στην πόλη του Ζωγράφου

Προτίμησαν να σπάσουν τα πεζοδρόμια και να τα ξαναφτιάξουν,παρά να φτιάξουν την Παιδική χαρά να παίζουν τα παιδάκια

Οργασμός έργων στο τέρμα Καζαντζάκη και Αγίας Ελένης στου Ζωγράφου!Οχι μη χαίρεστε,δεν φτιάχνουν την εγκαταλελειμμένη και ρημαγμένη Παιδική χαρά.... 

Ο δήμος Ζωγράφου ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια πέριξ αυτής
και απέναντι στην πλευρά των Σχολείων και του βουνού.Για την ακρίβεια ξηλώνουν τις παλιές πλάκες και τοποθετούν καινούργιες.

Κι από μία άποψη καλά κάνει εφ' όσον υπάρχουν χρήματα κι αν βέβαια είχε προηγηθεί η ανακατασκευή της εκεί Παιδικής χαράς,που παραμένει κλειστή από το τέλος Ιουνίου του 2014!

Αυτό τουλάχιστον λέει η δικιά μας λογική....,η λογική και συνεπώς η ιεράρχηση των έργων από την σκοπιά της δημοτικής μας αρχής είναι διαφορετική.

Η κυρία Δήμαρχος Ζωγράφου,Τίνα Καφατσάκη,μας διαβεβαίωσε την τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου ότι στα τέλη Νοεμβρίου 2015 η συγκεκριμένη Παιδική χαρά θα είναι έτοιμη....

Ο Σεπτέμβριος τελείωσε άπραγος και ο Οκτώβριος μας βρήκε με ανακατασκευή πεζοδρομίων,αν υπολογίσουμε ότι η πολύ μικρότερη Παιδική χαρά της Γαλήνης έκανε τέσσερις μήνες για να γίνει πάμε για τον καινούργιο χρόνο!

Δείτε το "εργοτάξιο" ανακατασκευής πεζοδρομίων

Αυτές επάνω είναι οι παλιές πλάκες,που προφανώς η αισθητική κάποιων δεν τις ενέκρινε!





Μόλις χτες το "αριστερό" πλέον υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο για τις «ακατάλληλες» παιδικές χαρές,ότι δηλαδή έκαναν και ο Μιχελάκης με τον Ντινόπουλο

Οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στις παιδικές χαρές της περιοχής τους, ακόμα και αν αυτές έχουν σφραγγιστεί ως ακατάλληλες, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο κάθε δήμος είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, και σε περίπτωση που ορισμένα παιχνίδια δεν είναι ασφαλή οφείλει να τα αποξηλώσει.

Σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας η οποία αναφέρει ότι η παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη.

Για τις περιπτώσεις που οι παιδικές χαρές παραμένουν τύποις μεν κλειστές,αλλά κατ' ουσίαν ορθάνοιχτες και ρημάζουν,όπως π.χ. αυτή που αναφερόμαστε στο τέρμα των οδών Καζαντζάκη και Αγίας Ελένης στου Ζωγράφου δεν λέει κουβέντα η εγκύκλιος.

Νίπτει απλά τα χέρια της και η νέα ηγεσία του υπουργείου,ώστε να έχει άλλοθι αν συμβεί οτιδήποτε!Δεν την ενδιαφέρει το πότε και το αν θα φτιαχτούν!

Προς το παρόν η εικόνα της Παιδικής χαράς είναι αυτή που βλέπετε παρακάτω,απλά να ξέρετε ότι γύρω της θα υπάρχουν πλέον ολοκαίνουργια πεζοδρόμια...


Την πινακίδα της ανακατασκευής κρέμασε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Ζωγράφου,τον Ιούνιο του 2014 και η νέα Δήμαρχός μας "ανακατασκεύασε" το ένα φύλλο της πόρτας....

...αφού το άλλο το πήρε ο γύφτος για παλιοσίδερα....

.....μιας και το βρήκε πεταμένο στο δασύλλιο!






Το ξέρουμε ότι έχουμε καταντήσει εμμονικοί με τις συνεχείς αναφορές μας στις Παιδικές χαρές του Δήμου Ζωγράφου,όμως θεωρούμε χειρότερη την αδιαφορία της Δημάρχου μας...

Παρεμπιπτόντως,όταν τη ρωτήσαμε που θα μπορούσαν να πάνε τα παιδάκια οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μένουν ψηλά στου Ζωγράφου μας συνέστησε.... στου Γουδή και στη Γαλήνης(η οποία μετά πολλών βασάνων λειτουργεί πλέον κανονικά από τις αρχές Σεπτεμβρίου)!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom