Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς εφημερεύοντα χειρουργό το νοσοκομείο Αγρινίου


Μετά το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγων στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου , με αποτέλεσμα κάποιες ημέρες του μήνα να μένει εντελώς ακάλυπτος από καρδιολόγο ολόκληρος ο νομός Αιτωλοακαρνανίας , σήμερα το νοσοκομείο του Αγρινίου έμεινε ακάλυπτο από μία ακόμη, μείζονος σημασίας για τη λειτουργία του και βέβαια τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ειδικότητα, αυτή του χειρουργού.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, το κενό δεν οφείλεται σε έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αφού στο νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργούν έξι χειρουργοί. Μετά το πέρας του ωραρίου, ωστόσο, δεν βρέθηκε εφημερεύων ιατρός να καλύψει το νοσοκομείο.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, ο χειρουργός που βάση προγράμματος θα αναλάμβανε τη σημερινή εφημερία, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και δεν μπόρεσε να αντικατασταθεί.

Το νοσοκομείο Αγρινίου αυτή την ώρα, για το κομμάτι των έκτακτων χειρουργείων καλύπτεται λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από μία ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής και βέβαια από τον γιατρό ετοιμότητας που πάντα ορίζεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, να υπάρχει και που αν χρειαστεί θα κληθεί να παραστεί στο νοσοκομείο όσο το δυνατόν συντομότερα…

Το γεγονός ότι το κενό την εφημερίας δεν μπόρεσε να αντικατασταθεί από άλλον χειρουργό του νοσοκομείου, σίγουρα δεν είναι ασύνδετο με το ότι οι γιατροί γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κονδύλι για τις επιπλέον εφημερίες, αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί αυτές των προηγούμενων μηνών, με αποτέλεσμα να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Να σημειωθεί ότι τα τακτικά χειρουργία που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί θα γίνουν κανονικά, αφού και σήμερα έγιναν εισαγωγές.

Το σημερινό, πρωτοφανές για την περιοχή, έχει σαφώς να κάνει με τη γενικότερη εικόνα «αποσύνθεσης” που παρουσιάζει το νοσοκομείο Αγρινίου, τον τελευταίο έναν χρόνο…

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom