Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

“Ακαδημία γονέων” από την Καθημερινή


Ομιλίες με θέμα «Παιδί-Γονείς» στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποίησε η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενόψει της νέας εκδοτικής σειράς ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ.

Η προσέλευση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη, που γέμισαν τις
δύο αίθουσες στο ισόγειο, καθώς και το αμφιθέατρο στον δεύτερο όροφο, όπου οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω εσωτερικού κυκλώματος.

Η Αγγελική Παπά, ο Κώστας Γκοτζαμάνης, η Άρτεμις Τσίτσικα, η Λέλα Καλογεράκη, ο Μανώλης Σφακιανάκης και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος ξετύλιξαν στις ομιλίες τους ζητήματα όπως η δυσλεξία, ο σχολικός εκφοβισμός, η χρήση του διαδικτύου, το σχολικό άγχος, ενώ ξεχωριστή νότα αποτέλεσε η ηθοποιός και συγγραφέας θεατρικών έργων Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία τόνισε τη σημασία της τέχνης και του θεάτρου στην εξέλιξη των παιδιών. Τον συντονισμό των ομιλιών είχε η δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου

Για την υλοποίηση της σειράς Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ απευθύνθηκε σε έγκριτους πανεπιστημιακούς, ερευνητές και παιδοψυχολόγους που ασχολούνται με ζητήματα που απασχολούν τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις πολλές και ιδιαίτερες προκλήσεις.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι «Εθισμός στο διαδίκτυο» από τους Εμμ. Σφακιανάκης – Κ. Σιώμος – Γ. Φλώρος. Η σειρά κυκλοφορεί από τις 4 Οκτωβρίου.

Το βίντεο της εκδήλωσης


Παρακολουθήστε τις ομιλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom