Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Αυτοί είναι οι απατεώνες που έκλεβαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ (φωτο)


Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά τριάντα ρομά, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2015, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη της ομάδας, κάτοικοι στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής εντόπιζαν ηλικιωμένα θύματα, σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, όταν αυτά τελείωναν τις αγορές τους και επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Τις Κυριακές εντόπιζαν άτομα τα οποία επέστρεφαν από τις εκκλησίες. Τα θύματά τους είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, στην πλειοψηφία τους από 80 έως και άνω των 90 ετών, πολλές φορές με προβλήματα υγείας και κίνησης.

Μόλις οι δράστες εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τα ακολουθούσαν και λίγο πριν την είσοδο τους στην πολυκατοικία τους σταματούσαν και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, κυρίως ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και προκειμένου να λύσουν το ηλεκτρολογικό πρόβλημα που υπήρχε στην πολυκατοικία η στο διαμέρισμα τους κατόρθωναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να εισέλθουν στο σπίτι μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου “ελέγχου”, εγκλώβιζαν τα θύματα μετακινώντας διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κ.λπ.) σε ένα δωμάτιο, κυρίως στο χώρο της κουζίνας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες τούς έπειθαν να συγκεντρώσουν όλα τα κοσμήματά τους σε ένα σημείο, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στη συνέχεια οι συνεργοί τους έμπαιναν στο διαμέρισμα, ερευνούσαν τους χώρους, κυρίως των υπνοδωματίων και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις έμπαιναν στα διαμερίσματα προσποιούμενοι τους συντηρητές ανελκυστήρων ή πωλητές λουλουδιών.

Σε βάρος των παρακάτω πρόσωπων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης - ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων διακεκριμένων κλοπών και ληστειών προς επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της ληστείας από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση αντικειμένων συνολικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ, από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών καθώς και για το πλημμέλημα της απάτης.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία και τις φωτογραφίες όλων στο site της αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom