Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Δύο άνδρες οι δράστες της επίθεσης στην Τουρκία - 97 οι νεκροί σύμφωνα με τις αρχές


Στους 97 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με τις αρχές. Δύο άνδρες καμικάζι ήταν οι δράστες της διπλής επίθεσης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, την πλέον αιματηρή μέχρι σήμερα σε τουρκικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ ο αριθμός των νεκρών έγινε γνωστό ότι ανέρχεται σε 97.
«Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας» το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε.
Το φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος-128 νεκροί- αλλά οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.
Η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι 9 ετών, μια γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές.
Το Σάββατο στις 10.04 ακριβώς τοπική ώρα -και ώρα Ελλάδας- οι ζωές αυτών των υποστηρικτών του κουρδικού αγώνα χάθηκαν για πάντα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, στις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή. 
Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και αριστερών κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom