Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Στους 86 οι νεκροί και πάνω από 230 οι τραυματίες από το μακελειό στην Άγκυρα!

Ο τραγικός κατάλογος είναι συνεχώς αυξανόμενος

- Σφοδρή διπλή έκρηξη βάφει ξανά με αίμα την Τουρκία
- Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σφοδρής έκρηξης
- Σοκάρουν τα βίντεο μετά την τραγωδία με ανθρώπινα μέλη στον δρόμο
- Ο Τούρκος υπουργός Υγείας επιβεβαιώνει 86 νεκρούς και πάνω από 230 τραυματίες
- Για βομβιστή αυτοκτονίας κάνουν λόγο Τούρκοι αξιωματούχοι
- "Άρωμα" τζιχαντιστών στο μακελειό που συγκλόνισε τη χώρα

Η Τουρκία έχει βυθιστεί ξανά στο πένθος. Η άσφαλτος έχει ξανά κόκκινο χρώμα. Μία διπλή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε διασταύρωση κεντρικού δρόμου στην Άγκυρα, κοντά σε σιδηροφρομικό σταθμό. Το αποτέλεσμα είναι μία νέα πολύνεκρη τραγωδία.

Ερντογάν και Νταβούτογλου έχουν ήδη τοποθετηθεί, με τον Τούρκο Πρόεδρο να κάνει λόγο για "επίθεση μίσους με στόχο τη διχόνοια". Μικρή σημασία έχουν όμως οι πολιτικές τοποθετήσεις αυτή την ώρα. Την ώρα που ανθρώπινα μέλη υπάρχουν διάσπαρτα στο σημείο της τραγωδίας.

Η τελευταία ενημέρωση από την Τουρκία μεταφέρει δηλώσεις αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες το μακελειό ήταν αποτέλεσμα μιας επίθεσης αυτοκτονίας.Συγκεκριμένα ένας αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με τα εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στη μετάδοση εικόνων που δείχνουν τις εκρήξεις, ενώ το ενδεχόμενο ανάμειξης του Ισλαμικού Κράτους στην υπόθεση επίσης ερευνάται, με τις φρικιαστικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ελληνικό ΥΠΕΞ με την οποία εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Δείτε εδώ συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το μακελειό στην Τουρκική πρωτεύουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom