Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Με 4 πλοία "εξαφάνισαν" 7.000 μετανάστες από την Μυτιλήνη για να μην τους δουν Τσίπρας - Φάιμαν (φωτο)


Το ένα μετά το άλλο φτάνουν στον Πειραιά τα πλοία σήμερα, γεμάτα μετανάστες - Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στο νησί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, μαζί του και ο Αυστριακός καγκελάριος

Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης έφτασε με το πρωθυπουργικό
αεροσκάφος λίγο πριν τις 14:00 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μαζί με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν θα έχει αργότερα σύσκεψη με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, κι άλλους φορείς με επίκεντρο το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το LesvosPost.gr έφτασε στο νησί του Αιγαίου συνοδευόμενος από τόσο ισχυρή αστυνομική παρουσία ώστε κανείς να μην μπορεί να τον προσεγγίσει.

Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Φάιμαν ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στο νησί πρώτα από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κι ο Αυστριακός καγκελάριος παρακολούθησαν την επιβίβαση προσφύγων στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ τους υποδέχτηκαν ο καπετάνιος και μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Ακολούθως, οι κ.κ. Τσίπρας και Φάιμαν κατευθύνθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν αυτοψία και στα κέντρα φιλοξενίας της Μόριας και του ΠΙΚΠΑ.

Ωστόσο, η εικόνα που θα δουν δεν θα είναι ίδια με αυτή που επικρατούσε το πρωί στη Λέσβο. Και αυτό γιατί σήμερα το ένα μετά το άλλο, πλοία αδειάζουν το νησί από μετανάστες.

Συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα τρία επιβατηγά πλοία από τη Λέσβο μεταφέροντας συνολικά 4.911 μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, το "Τerra Jet" αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.702 μετανάστες, το "Blue Star Patmos" 1.980 και το "Blue Star 1" 1.229 (772 από τη Μυτιλήνη και 457 από τη Χίο). Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 2.466 άτομα. Το "Terra Jet", το "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το "Blue Star Patmos" μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες.

Συνολικά δηλαδή τα τέσσερα πλοία μεταφέρουν 7.377 μετανάστες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι από Μυτιλήνη.

Ήδη, σύμφωνα με υπεύθυνους που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από το Αιγαίο στην Αθήνα, όλοι όσοι κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά έχουν μεταφερθεί στα κέντρα φιλοξενίας σε Γαλάτσι, Ελληνικό και Ελαιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα 4.000 μετανάστες παραμένουν στο νησί.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη. Στην επίσκεψη, παρευρίσκονται και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.








http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom