Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΤΩΡΑ: Νέο ναυάγιο με 200 πρόσφυγες στο Μόλυβο της Λέσβου! - 7 νεκροί και εκατοντάδες ναυαγοί στη θάλασσα


Νέο ναυάγιο με δουλεμπορικό πλοίο που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες από την Τουρκία προς την Ελλάδα συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης. 

Το πλοίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου κοντά στο Μόλυβο και
εκφράζονται φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων, καθώς στα παγωμένα νερά βρέθηκαν περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους βρέφη και γυναίκες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις του Λιμενικού για να περισυλλέξουν τους ναυαγούς.

Άνθρωποι βγαίνουν στη στεριά, πολλοί με υποθερμία, ενώ εκτυλίσσονται δραματικές σκηνές μέσα στο σκοτάδι. Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες είναι δυσοίωνες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι άνω των 7 μποφόρ.

Περί τους 120 διεσώθησαν , δυο παιδιά και ένας άνδρας ανασύρθηκαν νεκροί και περίπου 75 άτομα αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες Mega, το σκάφος ανατράπηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο λιμάνι του Μολύβου σκάφη του Λιμενικού, ψαράδικα της περιοχής, αλλά και τουρκικά αλιευτικά, βγάζουν συνεχώς επιζώντες. Ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη και γυναίκες.

Δύο βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι γιατροί δίνουν μάχη, για να τα κρατήσουν στη ζωή.



Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας έχουν μετατραπεί σε "υπαίθρια ιατρεία" όπου γιατροί και εθελοντές δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς. Την ίδια ώρα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της Frontex και αλιευτικά σκάφη επιχειρούν σε πραγματικά άσχημες καιρικές συνθήκες για τη διάσωση άλλων ναυαγών από το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος που προερχόταν από πλοίο που είχε πάει στην Τουρκία προκειμένου να διαλυθεί. Ο αριθμός των αγνοουμένων από αυτό το ναυάγιο παραμένει άγνωστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom