Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη - Έσωσαν 18χρονη παραπληγική σε βυθιζόμενη βάρκα!


Συγκλονιστικές εικόνες πάνω στο δουλεμπορικό με πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να κρατηθούν από κάπου...

Μια 18χρονη παραπληγική έβγαλαν σήμερα το πρωί από τη θάλασσα μαζί με ακόμα 42, Σύρους στην πλειονότητα, πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά το αεροδρομίου της Μυτιλήνης, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αγώνας δόθηκε για να σωθεί και το βυθιζόμενο αναπηρικό καροτσάκι, απαραίτητο εργαλείο για να συνεχίσει η 18χρονη το ταξίδι της.

Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε από παραθαλάσσιο στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική χερσόνησο της Λέσβου, ότι πλαστική βάρκα γεμάτη με μετανάστες και πρόσφυγες έπλεε ακυβέρνητη στην εκεί θαλάσσια περιοχή.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως και διαπίστωσε ότι η βάρκα, με 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και τρία μικρά παιδιά, είχε αρχίσει να βάζει νερά.

Αμέσως άρχισε η περισυλλογή των ανθρώπων αυτών, κάποιοι είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ από τη βυθιζόμενη βάρκα την τελευταία στιγμή κάποιοι από τους άνδρες του Λιμενικού άρπαξαν τη ανάπηρη και αδύνατο να κινηθεί γυναίκα.

«Διαπιστώσαμε την αγωνία της..., με το βλέμμα της μας έδειχνε προς τη άκρη της βάρκας όπου διακρίναμε πως υπήρχε ένα αναπηρικό καροτσάκι έτοιμο να βυθισθεί. Το αρπάξαμε και το φέραμε πάνω στο σκάφος» λέει στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην επιχείρηση. Η 18χρονη γυναίκα με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας συνοδευόταν από τη μητέρα και την αδελφή της.

Πάνω στο σκάφος επέβαινε και ο Τούρκος δουλέμπορος, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε το λιμενικό προσπάθησε να πετάξει τους ανθρώπους στη θάλασσα και να φύγει. Σκάφη του λιμενικού τον μπλόκαραν και κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom