Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Σύρμα! Ο Τσίπρας αλωνίζει την Κρήτη κυνηγώντας τα μεγάλα συμφέροντα - "Οι παλιοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι"! (βίντεο)

Σα να μην κυβερνούσε αυτός 7 ολόκληρους μήνες...
Σα να ΄ρθε ξαφνικά από... παρθενογένεση 

το ρεπορτάζ από το www.altsantiri.gr/
Το βασικό αποτύπωμα της νέας πολιτικής περιόδου, χωρίς τις ασφυκτικές και εκβιαστικές πιέσεις των διαπραγματεύσεων, έδωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη όπου περιοδεύει. 
«Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χανιά.
Ο κ. Τσίπρας παρέχοντας περιεκτικά το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί την επόμενη τετραετία μετά τις εκλογές συμπλήρωσε: «Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα».
Σε μία σχηματοποίηση ενός εκ των βασικών προεκλογικών λεκτικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, περί του «παλιού και φθαρμένου», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι». Ενώ δίνοντας υπόσταση σε αυτό που ανέδειξε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ότι η ο αγώνας κατά της λιτότητας θα συνεχισθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη”.
Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά: 


Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, απ΄ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.
tsipras_xania
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυρίων, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία νε έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.
Στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα περιλαμβανόταν κλειστή σύσκεψη με τους δημάρχους και τοπικούς φορείς, με τη συμμετοχή του Γ. Σταθάκη, του Π. Κουρουμπλή, και του Ευ. Αποστόλου, ενώ σε λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταφθάσει στο Καστέλι Κισσάμου (Τσατσαρωνάκειο) όπου θα έχει συνάντηση με αγροτικούς φορείς.
Στις 7.30 το απόγευμα, θα μεταβεί στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στα Ανώγεια όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, ενώ στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ομιλία του κ. Τσίπρα στην κεντρική Πλατεία (Αρμί) και θα ακολουθήσει συζήτηση με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο νησί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ οι επόμενοι σταθμοί του θα είναι η Λιβαδειά την Παρασκευή (4/9) και η Θεσσαλονίκη την Κυριακή (6/9), όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom