Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τα βίντεο με τις αποκαλύψεις της κυρίας Θεοδωροβίας Πλακά για υποθέσεις διαφθοράς

Μπορεί να μην τιμωρήθηκαν οι καταγγελλόμενοι υπουργοί,απολύθηκε όμως η ίδια από την Γ.Γ.Αθλητισμού

Καταγγέλλεται στην κάμερα από την ηρωική καί θαρραλέα απολυμένη δημόσιο υπάλληλο ,ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος με αποδείξεις καί ή κυρία Θεοδωροβία Πλακά ζητούσε την παραίτησή του.
Στην εκπομπή παρεμβαίνει τηλεφωνικά ο δημοσιογράφος
Γιάννης Ντάσκας ,ο οποίος δηλώνει ότι απειλήθηκε γιά να μην ασχολείται με τις καταγγελίες της συγκεκριμένης υπαλλήλου.
Σημειώνουμε ότι ο κύριος Γιάννης Ντάσκας είχε αρθρογραφήσει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για τις σοβαρότατες υποθέσεις διαφθοράς πού καταγγέλει η κυρία Θεοδωροβία Πλακά.
Εμείς σας παρουσιάζουμε στο τέλος σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας από τον δημοσιογράφο Ανδρέα Μπέτση πού έχει πολύ ενδιαφέρον καί πρέπει όχι μόνο να το διαβάσετε αλλά καί ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ,γιατί όλα αυτά πού αναφέρονται στο άρθρο ή κυρία Πλακά τα έχει καταγγείλει στην δικαιοσύνη επωνύμως καί το πλήρωσε με την παύση από την εργασία της.

Είναι καθήκον όλων μας!

Επιβάλλεται να κατανοήσουμε πώς καί από ποιούς ή Πατρίδα μας έφθασε στον γκρεμό.

Επιβάλλεται να κατανοήσουμε ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι μας διοικούν καί ποιοί απομακρύνονται ακόμα καί επί κυβερνήσεως Σύριζα πού κραυγάζει ότι θα πατάξει την διαφθορά καί να αντιδράσουμε.


Πατήστε στην εικόνα να δείτε το βίντεο
Από 41.45 έως 54.25 καί από 1.09.17 έως 1.16.00 

Εκ της διαχείρισης της «Τρικλοποδιάς»

Σφίγγει ο κλοιός

Η «Κ.Ε.» συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το όργιο σπατάλης στη ΓΓΑ – Πιέσεις στον Παναγιωτόπουλο για να χαρίσει 30 εκατ. με νομοθετική ρύθμιση
του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ
«Ειδικοί» υπάλληλοι απολάμβαναν «ειδικές» αμοιβές για «ειδικούς σκοπούς» από «ειδικό» λογαριασμό
gea-thumb-medium
Σύμφωνα με την έκθεση του επιθεωρητή-ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης Βασίλη Γεωργιάδη, η Μαρία Χρυσοστομίδου, που διά επιστολής της αμφισβήτησε τα κίνητρα του κ. Ρακιντζή, το 2010 παρέβη τα καθήκοντά της ως εκκαθαρίστρια μισθοδοσίας και γι” αυτό ζητήθηκε (τότε) η πειθαρχική της δίωξη
Στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και τις καλές του προθέσεις επαφίενται τώρα οι περίπου 300 υπάλληλοι της ΓΓΑ, από τους οποίους το επίσημο κράτος ζητεί επιμόνως πίσω κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα ποσά, της τάξης από 50.000 έως και 70.000 ευρώ ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα». 
Ο κλοιός όσο περνάει ο χρόνος σφίγγει, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί ο νόμος. Οι πιέσεις του ισχυρού συνδικάτου της υπηρεσίας που προΐσταται του ελληνικού αθλητισμού κλιμακώνονται και γίνονται όλο και πιο έντονες. 
Ο λόγος προφανής: από τη στιγμή που οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών προέβησαν σε καταλογισμό συγκεκριμένων χρηματικών ποσών πρέπει να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία, που προβλέπεται για την είσπραξη. 
Μία και μοναδική περίπτωση υπάρχει να γλιτώσουν οι εμπλεκόμενοι την επιστροφή: νομοθετική ρύθμιση. Διά της οδού αυτής, πλαγίας μεν, αποτελεσματικής δε, χαρίστηκαν ανάλογες οφειλές στον ΟΚΑΝΑ και τον ΟΣΚ λίαν προσφάτως.
«Για να μην υποβληθούν σε άσκοπη ταλαιπωρία και έξοδα οι οικογένειες των 300 και πλέον υπαλλήλων της ΓΓΑ, η νομοθετούσα Πολιτεία έχει την υποχρέωση, όχι να χαρίσει τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα, αλλά να ερμηνεύσει αυθεντικά τη δική της νομοθεσία και να αποκαταστήσει την ηθική και νομική τάξη, που τρώθηκε από το απαράδεκτο πόρισμα και κυρίως από την απαράδεκτη μεθόδευσή του. 
Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλος έχει την νομική και ηθική υποχρέωση να αναλάβει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», τόνισε στην «Κ.Ε.» ο Ανδρέας Μαλάτος, ανώτερος υπάλληλος της ΓΓΑ, που τον αφορά η υπόθεση.
«Δώσε και μένα μπάρμπα»
Είναι όμως μόνο νομικό το ζήτημα ή συγχρόνως και ηθικό; Οι πρόσθετες αμοιβές της ΓΓΑ ήταν γνωστές δίχως αμφιβολία εδώ και χρόνια σε όλους, αλλά κάπου η κατάσταση μάλλον ξέφυγε. 
Τουλάχιστον αυτό αποτύπωσε ο έλεγχος μισθοδοσίας των Ανδρέα Χρόνη, Σοφίας Δαμηλάκου, αλλά και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (έγραψε σχετικά η «Κ.Ε.» στις 2 και 9 Φεβρουαρίου), ύστερα από παραγγελία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Στους κύκλους της Ανεξάρτητης Αρχής, που εποπτεύει τους δημόσιους οργανισμούς και ασκεί αυτεπαγγέλτως ελέγχους στη δημόσια διοίκηση, κυριαρχεί η βεβαιότητα πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν εθιμικά αποκτήσει εξαιρετικά προνόμια. 
Ηταν με άλλα λόγια καλύτερα αμειβόμενοι και από τους εφοριακούς και από τους αντίστοιχους του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της βιομηχανίας της σύστασης Επιτροπών-μαϊμού. 
Τη χρυσή εποχή, προ του 2009, είχε για παράδειγμα δημιουργηθεί Επιτροπή Παρακολούθησης και Επίλυσης των θεμάτων λειτουργίας και ασφάλειας του κτηρίου, όπου στεγαζόταν η ΓΓΑ, αποτελούμενη από 21 (!) άτομα μαζί με τον πρόεδρο με μηνιαία αποζημίωση 800 ευρώ. 
Η Επιτροπή ήταν μόνιμη, δεν είχε παροδικό χαρακτήρα. Διατηρούσε συν τοις άλλοις και τέσσερις γραμματείς, που ελάμβαναν από 550 ευρώ. Σκοπός της, υποτίθεται, ήταν να συντάσσει εκθέσεις αν λειτουργούσαν τα υδραυλικά συστήματα (π.χ. το καζανάκι της τουαλέτας), αν δούλευαν οι πρίζες, αν έβγαινε υγρασία στους τοίχους, ίσως και αν οι καφέδες του κυλικείου ήταν ποιοτικά καλοί ή όχι.
50grafima1-thumb-large
Οι διαβόητες Επιτροπές της ΓΓΑ, μνημείο αναξιοκρατίας και γελοιότητας, έγραψαν ιστορίαΜεγάλης σπουδαιότητας, απ” ό,τι φαίνεται, ήταν και η Επιτροπή Διακίνησης της αλληλογραφίας (χρειαζόταν μάλλον επίπονη προσπάθεια να διανεμηθούν οι φάκελοι εντός της υπηρεσίας), που αριθμούσε 32 μέλη με μηνιαία αποζημίωση 400 ευρώ. 
Η συνταγή «δώσε και μένα μπάρμπα» ήταν διαχρονικά απαραβίαστη και αδιαπραγμάτευτη. Οι κυβερνήσεις πέφταν, οι πολιτικοί προϊστάμενοι εναλλάσσονταν, αλλά ουδείς τόλμησε να βάλει χέρι ή να πειράξει την εύφορη κοιλάδα. Κάπου βέβαια βολεύονταν και οι ίδιοι, αφού έκαναν εξυπηρετήσεις, βολεύοντας τα δικά τους παιδιά. Ετσι όλοι ήταν ικανοποιημένοι.
Ανοχή τέλος
Τα επιπρόσθετα έσοδα των «μυημένων» στο κόλπο προέρχονταν από τέσσερις διαφορετικές πηγές: τις Επιτροπές του ΟΠΑΠ, τις Οργανωτικές Επιτροπές, τις Νομοπαρασκευαστικές και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τέλος, τις Σχολές προπονητών. Από παντού τα έπαιρναν και λογαριασμό, όπως αποδείχτηκε, δεν έδιναν πουθενά.
«Μέχρι τώρα ήμασταν πολύ ανεκτικοί με τους ανθρώπους αυτούς. Ομως αποδεικνύεται περίτρανα πως η ανοχή αποθρασύνει» είναι η αίσθηση των μελών των ελεγκτικών μηχανισμών, με αφορμή την επιστολή («Κ.Ε.», 9/2/2014) της Μαρίας Χρυσοστομίδου, γενικής διευθύντριας της ΓΓΑ, που «χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αμφισβήτησε την αξιοπιστία των πορισμάτων και επιτέθηκε στο θεσμό του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης». 
Η πρωτοβουλία της ερμηνεύτηκε ως το αποκορύφωμα της ασυδοσίας του ειδικού καθεστώτος που επικρατούσε στη ΓΓΑ, όπου… ειδικοί υπάλληλοι έπαιρναν επιπλέον χρήματα κατά παράβαση του νόμου, απολάμβαναν δηλαδή ειδικές αμοιβές, για… ειδικούς σκοπούς, από… ειδικό λογαριασμό. Η εξειδίκευση σε όλο της το μεγαλείο…
Ως δημόσιος υπάλληλος η κ. Χρυσοστομίδου δεν αποκλείεται να έχει προβλήματα στο μέλλον, καθώς μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενη για δύο πειθαρχικά παραπτώματα: επειδή άσκησε κριτική σε ιεραρχικά ανώτερο όργανο της δημόσιας διοίκησης και για αναξιοπρεπή συμπεριφορά. Το δεύτερο μάλιστα επιφέρει ποινή αργίας.
Το περίφημο πόρισμα των δύο ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών προσδιορίζει την έξτρα δαπάνη για τις αποζημιώσεις των εικονικών Επιτροπών στο ποσό των 500.000 ευρώ επί μηνιαίας βάσης. Εδώ λοιπόν βρίσκεται το μυστικό. 
Ενώ τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας, εξελίσσεται μια οργανωμένη επιχειρηματολογία από μερίδα των ευνοημένων ότι ο έλεγχος τάχα αφορά μόνο ένα περιορισμένης έκτασης κονδύλι 935.000, που μοιράστηκαν 300 υπάλληλοι σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας (2004-2008), η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας. 
Τα 500.000 ευρώ κάθε μήνα του πορίσματος αντιστοιχούν σε 6 εκατομμύρια το χρόνο, τα οποία πολλαπλασιαζόμενα επί πέντε χρόνια μάς κάνουν 30 εκατομμύρια. Τρύπα μαύρη και βαθιά, για την οποία έχει μιλήσει δημόσια, καθαρά και ξάστερα ο αρεοπαγίτης επί τιμή Λέανδρος Ρακιντζής.
από http://www.triklopodia.gr/   Σ' αυτό το βίντεο,μετά το 59' και πάλι στη "Δίκη" του Κυριάκου Θωμαϊδη,η κυρία Πλακά καταγγέλλει ατασθαλίες:
Σχόλιο Ζείδωρον: Στις 17 Ιουνίου του 2014 είχαμε δημοσιεύσει τις καταγγελίες της κυρίας Πλακά και τα βίντεο με τις συνεντεύξεις της στη Δίκη του Κυριάκου Θωμαϊδη:Απέλυσαν υπάλληλο της ΓΓΑ γιατί κατήγγειλε τη διαφθορά (βίντεο με φοβερές αποκαλύψεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom