Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίδραση Κατρούγκαλου στο σημερινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για 600 ευρώ σύνταξη

Μία σύνταξη έως 600 ευρώ για όλους περιλαμβάνει η πρόταση-σοκ του Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τζώρτζη Ρούσσου που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

Το συγκεκριμένο σενάριο επεξεργάζεται η Επιτροπή Σοφών που έχει συστήσει ο -τέως πια υπουργός και αν όλα όσα συζητούνται εντός της Επιτροπής θεσμοθετηθούν από την επόμενη κυβέρνηση, τότε θα μιλάμε για ελεύθερη πτώση των καταβαλλόμενων συντάξεων, που θα κυμαίνεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της κοινωνικής ασφάλισης, σε ανώτατο επίπεδο στα 500-600 ευρώ.
Μιλάμε ουσιαστικά για μία ενοποιημένη σύνταξη (επικουρική και κύρια) και βέβαια, αν τελικά νομοθετηθεί η πρόταση, θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο αυτούς που μελλοντικά θα συνταξιοδοτηθούν.
Κινητοποιήσεις συνταξιούχωνΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Τι σύνταξη θα λαμβάνουν οι νυν συνταξιούχοι
❏ Μηνιαία εθνική σύνταξη που θα είναι συνδεδεμένη με το κατώφλι κινδύνου φτώχειας (60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή σήμερα 432 ευρώ) και θα χορηγείται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
❏ Το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης, μέρος του οποίου θα αποτελεί η εθνική σύνταξη, θα προκύπτει από την προσθήκη στην εθνική σύνταξη της ανταποδοτικής (θα βγαίνει από το σύνολο των εισφορών που έχει δώσει στο σύστημα ο συνταξιούχος ως εργαζόμενος, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι και της τάξης των 150 ευρώ, δεδομένης της μαύρης εργασίας στην οποία χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες, εργαζομένων εξαναγκάστηκαν από τους εργοδότες τους).
Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου
Μέσω twitter ήρθε η πρώτη αντίδραση του τέως υπουργού:

Ακολούθως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την έκπληξή του για το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε «απολύτως φανταστικό».
«Έχω συγκροτήσει επιτροπή για αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, πολύ περισσότερο σε τέτοια τερατώδη πράγματα, όπως πρόταση για 600 ευρώ ανώτατη σύνταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού» επισήμανε, «προβλέπει η σύνταξη να μην είναι σύνταξη - φιλοδώρημα».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέως υπουργού, η εθνική σύνταξη θα είναι ίδια για όλους, θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και πάνω σε αυτήν θα προστίθεται η κύρια σύνταξη, που θα είναι συνάρτηση των εισφορών και του εργασιακού βίου του κάθε εργαζόμενου. «Το δημοσίευμα αναφέρεται ακριβώς στα αντίθετα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.
✔ Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 13.30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

✍ Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τζώρτζη Ρούσσου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom