Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι αυτή η "Επιτροπή Σοφών" που σχεδιάζει την εξόντωση των Συνταξιούχων; - Πόσο τους πληρώνουμε για να εισηγούνται σύνταξη 600 ευρώ για όλους;

Κουφάλες ντόπιοι και ξένοι,οι συντάξεις δεν είναι χορηγία κανενός,είναι δουλεμένα λεφτά με ιδρώτα και αίμα
Σύμφωνοι,ως άεργοι εκ πεποιθήσεως δεν το καταλαβαίνετε,όμως σ' αυτή τη χώρα κάποιοι δούλευαν και δουλεύουν από πριν ακόμα ξημερώσει μέχρι τ' άγρια μεσάνυχτα για να μπορείτε εσείς να αποθηκεύετε θησαυρούς σε Ελβετίες και αλλαχού,να χτίζετε βίλες και να διασχίζετε τις θάλασσες με τα φτωχικά σας σκάφη....
Τα χρήματα που λείπουν από τα Ταμεία εσείς τα φάγατε!
Αν λοιπόν είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να βρείτε λύση,επιστρέψτε μας στο ακέραιο και με τον αναλογούντα τόκο τις εισφορές μας
Ζείδωρον
Σχέδιο – σοκ επεξεργάζεται η λεγόμενη "Επιτροπή Σοφών" (ποιοι την αποτελούν και πόσο την πληρώνουμε;) του πρώην υπουργού Γ. Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει ουσιαστικά το... γκρέμισμα του συνταξιοδοτικού συστήματος μετά την κατάρρευση των Ταμείων και την αδυναμία του κράτους να τα στηρίξει.

Έτσι μιλάμε πλέον για ένα σχέδιο συντάξεων πείνας για όλους που δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και καθορίζει το μέλλον για όλους, όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, για όσους τώρα ή στο μέλλον πάρουν σύνταξη αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι.

"Μετά τον Οκτώβριο του 2015 τίποτε δεν θα θυμίζει το καθεστώς που διέπει την κοινωνική ασφάλιση μέχρι σήμερα", είχε δηλώσει πριν από 12 ημέρες σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο τότε υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναφέρει ότι ήδη έχει καταθέσει την πρότασή του στον πρωθυπουργό, αλλά δεν ήθελε να αποκαλύψει το παραμικρό επί της προτάσεως, καθότι όπως είχε πει "τελεί της έγκρισής της από το υπουργικό συμβούλιο".

Ουδείς εκ των συντακτών του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης περίμενε ωστόσο, ότι η πρόταση Κατρούγκαλου θα έφερνε ουσιαστικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στο κατώφλι της κύριας σύνταξης.

Με βάση τις πληροφορίες η "Επιτροπή Σοφών" (να χέσω τη "σοφία" τους αν η μόνη λύση που βλέπουν είναι η εξόντωση των συνταξιούχων) επεξεργάζεται ένα σχέδιο που φέρνει ανατροπές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ασφαλιστικού με τέσσερα Ταμεία (ΊΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις αποδόσεις συντάξεων κλπ) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφάπαξ κλπ

Επί της ουσίας το σχέδιο προβλέπει μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας, της τάξης δηλαδή των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις.

Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες των Ταμείων θα περικόπτεται και θα φτάνει ακόμη και τα 150 ευρώ.

Στο σύνολο της σύνταξης οι συνταξιούχοι δεν θα λαμβάνουν δηλαδή ποσό μεγαλύτερο των 600 ευρώ.

Αυτά είναι τα μέλη της "Επιτροπής Σοφών":
(Σκεφθείτε να μην ήταν και "σοφοί" τι π@π@ρ@@ς θα πρότειναν)

1. Άννα Λιγωμένου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρος
2. Βασίλης Ανδρουλάκης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας
3. Διονύσιος Γράβαρης, Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής
4. Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας
5. Κωνσταντίνος Κρεμαλής, ομ. Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας
6. Σταυρούλα Κτιστάκη, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας
7. Φρόλη Κουσκουνά, Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής
8. Σπύρος Μαρκάτης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας
9. Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα
10. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
11. Αθηνά Πετρόγλου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη σε συνταξιοδοτικά θέματα
12. Άγγελος Στεργίου, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom