Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Oι Πειρατές της Συριζαϊκής


Γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος
Ο Λαφαζάνης και η Ζωή 
Ο Βαρουφάκης και η Ζηνοβία
Ω τι χαρούμενη Ζωηηηηή!
Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου και αν δεν προκύψει κυβέρνηση πότε οι καινούργιες μετά;
Άντε, τώρα που το μάθαμε, μην το αφήσουμε το σπορ! Κάθε τρεις και μία στις κάλπες!
Και σε κάθε εκλογές όλο και πιο αναποφάσιστοι. Διότι μας μπέρδεψαν πάλι. Και μας μπέρδεψαν διότι ούτε και αυτοί ξέρουν τι τους γίνεται.

Ο Λαφαζάνης κόμμα, η Ζωή κόμμα, ο Βαρουφάκης κόμμα, δεν το λες διάσπαση αυτό, αυτό το λες κομμάτια και θρύψαλα. Η Ζωή κατεβαίνει μόνη της για να μπορεί να παρευρίσκεται η ίδια στις συναντήσεις και να μπορεί να την κάνει και απ’ τον Λαφαζάνη αργότερα ως συνιστώσα. Άμα μάθεις στη συνιστώσα, δύσκολα ξεμαθαίνεις.

Δεν θα σου την συνιστώσα, όπως λέμε

Έχουνε δίκιο που φωνάζουν οι Λαφαζανικοί ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι δεν υπογράψει μνημόνια. Απόλυτα σωστό. Το θυμάμαι. Αλλά είχανε πει ότι θα πάμε στη δραχμή; Γιατί ούτε αυτό το θυμάμαι. Δηλαδή εγώ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μνημόνιο θυμάμαι αλλά ούτε και δραχμή. Θυμάμαι λάθος;

Διότι τι πιο εύκολο, να ‘χαμε πει απ’ την αρχή ή παίρνετε τα μνημόνια και τα βάζετε εκεί που ξέρετε ή πάμε στη δραχμή κι άντε γειά. Διότι αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε σε αυτούς που ακόμη πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνουμε στο Ευρώ και σε αυτούς που πιστεύουν στην έξοδό μας μέσω δραχμής φυσικά. Δεν ισχυρίζονται δηλαδή ότι ο Σόιμπλε θα έδινε μία καλύτερη συμφωνία αν πηγαίνανε ο Λαφαζάνης με την Ζωή στις Βρυξελλες αντί του Τσίπρα. Αυτό που λένε είναι, ότι υπήρχε από την αρχή διαφωνία ως προς τους χειρισμούς. Ο Λαφαζάνης στήριζε το Plan B και ο Τσίπρας το Plan A. H διαφωνία αυτή υπήρχε από την αρχή. Συγκολήθηκαν όμως, για να κατέβουν ενωμένοι στις εκλογές και στο πρώτο ταρακούνημα ξεκόλλησε το κόμμα.

Δεν πρόκειται για διάσπαση, αλλά για ξεκόλλημα. Αυτές οι κόλλες της Αριστεράς πάντα φτηνές και πρόχειρες.

Ο Τσίπρας ζητάει αυτοδυναμία για να εφαρμόσει ένα μνημόνιο με το οποίο δε συμφωνεί και είναι μάλιστα προϊόν εκβιασμού.
Γιατί να μην προτιμήσει ο Λαός τη Νέα Δημοκρατία που τα ψηφίζει αμάσητα και τα εφαρμόζει χωρίς περιστροφές;
Δεν παραδίδουμε τα όπλα” είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε Συριζαίους και έδωσε την έμπνευση για τους “Πειρατές της Συριζαϊκής”.
Όμως στα νερά του Mega Channel, θα μαζεύουμε τα πτώματα μιας Αριστεράς, που ένα μόνο ξέρει να κάνει. Να διαφωνεί, να διαφωνεί, να διαφωνεί.
Αυτό το μνημόνιο 3 είναι το προηγούμενο του μνημονίου 4, γιατί για τελευταίο δεν το βλέπω; ΘΑ διαλυθεί όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας για τον παρανοϊκό χιτλερίσκο Σόιμπλε και την ηγεμονεύουσα Γερμανία που ήδη έχει ξεκινήσει δημοσιονομικό ευρωπαϊκό πόλεμο για την υποδούλωση όλων των χωρών του Νότου.

Είναι η ώρα να ζήσουμε κανέναν εμφύλιο; Διαβάζω σχόλια των αριστερών που μάχονται στα χαρακώματα του στυλ, περίμενε να δεις, προδότες , θα σε βρούνε σε χαντάκια, και αλητείες ακροδεξιάς λογικής. Η Αριστερά των επιχειρημάτων μπορεί να έχει εντάσεις και διαφοροποιήσεις, αλλά μίσος, απειλές και χυδαιότητες, να σταματήσουν τώρα.
Δεν εξυπηρετούν τη δημοκρατία οι Χρυσαυγιτίζοντες της Αριστερας, σε όποιο στρατόπεδο και αν είναι.

Η Ραχήλ Μακρή τι θα κάνει;
Δεν την έβαλαν οι Λαφαζανικοί στο ΔΙΚΟ τους κόμμα. Ας πάει να γίνει συνιστώσα της Ζωής.

Ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο;
Ποιος θα ξυπνήσει το βυθισμένο Έλληνα;
Ποιος θα αναστήσει το αγροτικό σώμα της χώρας; Ποιος θα πείσει τα χιλιάδες παιδιά που σπούδαζαν διοίκηση επιχειρήσεων ότι ήρθε η ώρα να διαπρέψουν στην αναμόρφωση του κατεστραμμένου πρωτογενούς τομέα; 

Ποιος θα χτυπήσει επιτέλους τη διαπλοκή, πότε θα ανοίξουν οι φυλακές, όχι για να βγαίνουν οι Παπαγεωργόπουλοι αλλά για να μπαίνουνε;
Πότε θα ξεκολλήσει η χώρα από τον πουλημένο συνδικαλισμό κρατώντας μόνο τον υγιή;
Πότε θα μεταποιηθεί το δημόσιο ώστε να προσαρμοστεί στον 21ο αιώνα;
Πότε θα μπουν οι νέοι να αναδομήσουν ηλεκτρονικά όλες τις υπηρεσίες να συνδέσουν όλους τους φορείς;
Πότε θα γίνουν οι πλατείες κέντρα διαρκούς πολιτισμού;
Πότε θα χρειάζεσαι μια ημέρα να κάνεις μια εταιρεία και να σε ελέγχουν μετά οι υπηρεσίες και αν δεν είσαι εντάξει σε όσα βεβαίωσες να σου αφαιρούνται τα πάντα;
Πότε θα πηγαίνουν φυλακή όσοι της πολεοδομίας δίνουν άδεια στο αυθαίρετο, όσοι της ΔΕΗ πηγαίνουν ρεύμα στο αυθαίρετο κι όσοι της πολιτικής δεν κατεδαφίζουν τα αυθαίρετα που κλείνουν όλες τις παραλίες;
Πότε;; Πότε;; Πότε;;


Ατέρμονες συζητήσεις για το τίποτα, αντί να είμαστε πιο ενωμένοι, βρισκόμαστε ακόμα πιο διαιρεμένοι.
Ευρώ ή όχι Ευρώ.
Δε συζητάμε για δραχμή. Η δραχμή απ’ την ώρα που θα βγούμε εξυπακούεται.
Ό,τι εξυπακούεται δε γίνεται σημαία, εκτός απ’ το ΚΚΕ, που από την αρχή είναι αντίθετο με την είσοδο στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

Αυτό είναι το ερώτημα, και το δεύτερο ερώτημα είναι ποιες δυνάμεις μπορούν να καθαρίσουν τη χώρα από αυτούς που ζουν με τα Δάνεια της Αγροτικής που τους τα παραγράφουν και τα πληρώνουμε εμείς.
Αυτά είναι τα μνημόνια, τα δάνεια των διαπλεκόμενων.

Βγαίνει λοιπόν αύριο η Νέα Δημοκρατία και θα είναι από κάτω ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και η Ζωή και ο δε ξέρω ποιος άλλος πρώην, όλοι τους ξεχωριστά, να κανουν αντιπολίτευση ΣΤΗ Δεξιά;;

Όποιος δε μπόρεσε να κυβερνήσει ενωμένος ούτε έξι μήνες, δύσκολα θα γίνει πιστευτός στην ιστορία ως αντιπολίτευση.

Είναι η ώρα να ξεκαθαρίσουν όλα και όλοι . Και θα δείτε που ο Λαός στο τέλος θα δώσει λύση.Και θα δώσει τη λύση γιατί ο λαός είναι πολυ κουρασμένος. Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Είναι μοιραίο να συμβαίνουν όλα αυτά. Η Γερμανία δια της Ευρώπης, επέβαλε ένα τρίτο σκληρότατο μνημόνιο. Ήθελε να φέρει τη διάσπαση, να κατακερματίσει το πολιτικό σκηνικό και να αδυνατίσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της κάθε κυβέρνησης που εκλέγεται. Και αν είναι αριστερή κυβέρνηση να ειναι αδύναμη. Αν ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ το μνημόνιο δεν θα εφαρμοστεί το τρίτο. 
Με ό,τι αυτό σημαίνει.
Πρέπει να χτυπηθεί το εγχώριο σύστημα διαπλοκής και όλα αυτά που χρωστάνε να καλύπτουν τα χρήματα που οφείλονται.
Τα ισοδύναμα μέτρα είναι μόνο ένα. Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ.

Τέλος, τον όρο αποστασία δε θα τον έδινα σε αριστερό.
Οι αριστεροί έχουν ιδεολογικές διαφορές και διασπώνται.
Τα αστικά κόμματα της διαπλοκής τα αρπάζουν από επιχειρηματίες και συμφέροντα και στήνουν κόμματα, αποστατούν.

Η διάσπαση είναι θέμα ιδεολογίας, η αποστασία ειναι θέμα ποσού.

Και υπάρχουν βέβαια και οι αγνοί, καθαροί πολιτικοί που εκεί μια μέρα τους ξημερώνει να σώσουν την πατρίδα. Κάτι σαν όραμα, κάτι σαν εθνική αφύπνιση.
Ο Θεοδωράκης είναι αυτή η περίπτωση! Καθαρή περίπτωση έντιμου οράματος.

Ελπίζω ο κύριος Αλαβάνος να μην έχει απορίες που τον καλεί το ΜΕΓΚΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ. Τον χρειάζονται για να κάνουν ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ότι εκτιμούν τις απόψεις του. Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Λαπαβίτσα. Δεν τους νοιάζει η δραχμή ,τους νοιάζει η ζημιά.

Η επάνοδος της Δεξιάς θα γινόταν μόνο με διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κατάφεραν πολύ γρήγορα. Πολύ γρηγορότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Ο Γιωργάκης τι κάνει;; Δε θα έρθει και αυτος να την σώσει την πατρίδα;
Κάθεται η ιστορία και τον κοιτάει ακόμα, τον να μην πω που πήρε την χωρα και την παρέδωσε και περνάμε αυτά που περνάμε.
Γαϊδούρια ξεσαμάρωτα και λαός πολύ ευγενικός. Αυτό έχω να πω. Ας τα μαζέψω κι εγώ τα νεύρα μου.

ΑΜΑ τα πάει καλά αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση, δε μπορουμε να την κρατήσουμε ή να βάζουμε την ίδια κάθε φορά που θα ‘χουμε εκλογές;
Να 'χουμε μια σταθερή ρε παιδί μου κι ας είναι και υπηρεσιακή!
http://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom