Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πάρε κόσμε δημοσκοπήσεις! - Το βράδυ των εκλογών θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι


Η χαρά του δημοσκόπου για τρεις ολόκληρες εβδομάδες... και μετά θα 'ρθει η ώρα που θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Οι παλιοί έλεγαν πως η κάλπη είναι γκαστρωμένη και κείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα μηχανήματα ανίχνευσης του φύλλου του εμβρύου...

Αλλο φύλλο έλεγαν οι γιατροί στους γονείς κι άλλο σημείωναν στο ημερολόγιό τους ώστε να το 'χουν σίγουρο.

Οι σύγχρονοι δημοσκόποι δεν χαμπαριάζουν από τέτοια,άρχισαν ήδη να μας βομβαρδίζουν με τα ευρήματα-προγνωστικά τους για τις 20 του Σεπτέμβρη...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe,που δημοσιεύει η Αυγή, με τους αναποφάσιστους να αναδεικνύονται σε «δεύτερο κόμμα».

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 26,8%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 18,3%. Στην τρίτη θέση είναι το Ποτάμι με 6,2% και ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα με 6,1%, Χρυσή Αυγή με 5,9% και ΚΚΕ με 5,8%. Εκτός Βουλής, σύμφωνα με την έρευνα, μένουν το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 2,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4% και η Ένωση Κεντρώων με 2,6%. Δε γνωρίζω/δεν απαντώ είπε το 19,8%.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς τις πρόωρες εκλογές, καθώς το 43% διαφωνεί ενώ το 39%. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι από τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας (62%) ενώ τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «υπό τις παρούσες συνθήκες προτιμάτε η Ελλάδα να μείνει ή να φύγει από την Ευρωζώνη, το 45% απάντησε να μείνει ενώ το 34% να φύγει.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 24 - 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.015 πολίτων.

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

================


Στο 2,2% εμφανίζει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ νέα δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα "Αγορά" που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση υπάρχει αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου κατά συνέπεια δεν συμπεριλαμβάνεται το 16,9%...

Υπάρχει όμως και ψήφος με αδιευκρίνιστη ψήφο και χωρίς αναγωγή. Στην πρώτη περίπτωση που αφορά την εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αν και πρώτο κόμμα είναι και πάλι κάτω από 30%.


=======================

"Μάχη" στήθος με στήθος του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc, το διάστημα 25-28 Αυγούστου, σε 1.600 νοικοκυριά για λογαριασμό του ALPHA.

Στις πρώτες μετρήσεις της, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει το 3,8%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και η Ένωση Κεντρώων που κάνει την έκπληξη διεκδικώντας την είσοδό της στη Βουλή. Υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που φτάνει το 18,8%.

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

======================

Από το πρωί είχε προηγηθεί η δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom