Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Τους "κούφανε" ο Γιωργάκης! Πρότεινε δημοψήφισμα ανά νομό για τη σειρά στις λίστες


Κάλπες πριν… τις κάλπες ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου για την σύμπραξη του ΚιΔηΣο με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Τι προτείνει για τα ψηφοδέλτια.

Τοπικές εκλογές για κάθε ψηφοδέλτιο προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπημένη
συμμετοχή όλων των κομμάτων,κινήσεων και προσωπικοτήτων της σύμπραξης, με διαδικασία που θα διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της επιστημονικής και κοινωνικής καταξίωσης, της ιστορικής διαδρομής και προσφοράς κάθε υποψηφίου.

Είχε προηγηθεί βέβαια η άρνηση βουλευτών και κεντρικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να δεχτούν στα ψηφοδέλτια τα στελέχη που αποχώρησαν για να ιδρύσουν το ΚιΔηΣο.

Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να διαμορφωθεί το τελικό ψηφοδέλτιο από κομματικές ψήφους, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία διευθέτησης προσωπικών υπολογισμών και επιδιώξεων.

Σε κάθε περίπτωση το κάθε κόμμα ή κίνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να προτείνει αυτοτελώς τους δικούς του υποψηφίους στη διαδικασία αυτή, τονίζει η ανακοίνωση του ΚιΔηΣο, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι η προεκλογική συνεργασία πρέπει να θεωρηθεί το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας σύγκλισης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

«Η πρωτοβουλία για την ανασύσταση του προοδευτικού χώρου σε μια πολιτική και κομματική έκφραση αφορά τους πάντες – χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα. Είναι πράξη ιστορικής ευθύνης τώρα που όλοι έχουμε διδαχθεί και έχουμε μάθει για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να πετύχει. Είναι πράξη πατριωτική για την κυριαρχία της Ελλάδας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων», καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.antenna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom