Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Πρόταση βόμβα Κουρουμπλή: Υποχρεωτικό τσεκ-απ για καρκίνο,αλλιώς συμμετοχή 50% στα έξοδα της θεραπείας

Ρε Παναγιώτη σ' έχει δει γιατρός τελευταία;
Σκεφτόσουν πολύ καιρό αυτή την πρόταση ή στην πλάσαραν;
Πριν αγανακτήσεις,πόσες καμπάνιες έκανες για τον καρκίνο;
Και γιατί μόνο για 4 μορφές;τα οστά,οι πνεύμονες κλπ δεν παίζουν;
Που θα βρει μωρέ ο Ελληνας τα χιλιάρικα του πέναλτι;
Αναρωτήθηκες αλήθεια γιατί δεν διατρεφόμαστε σωστά;
Αυτά υπουργέ μου δεν επιβάλλονται,απλά διδάσκονται από εμπνευσμένες ηγεσίες ώστε να τα εμφυσήσουν στους πολίτες... όλα τ' άλλα είναι πολιτική του μπακαλοδεύτερου!
Ζείδωρον

- Προληπτικές εξετάσεις για 4 μορφές καρκίνου,αλλιώς πρόστιμο
- Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής

Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιφυλάσσοντας τσουχτερό penalty στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

Με τις εξετάσεις αυτές-που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)-επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.

Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εφημερίδα, η πρόληψη του καρκίνου πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών-κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα.

"Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά την υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα", λέει ο κ. Κουρουμπλής.

Και συνεχίζει: "Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν".

Η ποινή για την οποία μιλά ο υπουργός είναι δυσβάσταχτη, καθώς υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο αμελής πολίτης το 50% του κόστους της νόσου. Σημειώνεται πως η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε… χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και κανένας ασθενής δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιου είδους εξωφρενικά ποσά από τη τσέπη του-ειδικά στην μνημονιακή Ελλάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα χωρια της ιδιαιτερης πατριδας του Κουρουμπλη τους ασβους
επειδη οι ασβοι ειναι αργοκινητα πλασπατακια τα προλαβαιναν
κι αμα τα πιαναν να κανουν ζημιες στα κηπευτικα τους τα κτυ
πουσαν με ενα μπαστουνι και τα.....Ο κουρουμπλης αργοκινητος
δεν ειναι αλλα ειναι επικινδυνα αργοσαλευτος εγκεφαλικα
και ισως του χρειαζεται ενα ραβδισμα κατακουτελα μηπως συνελθει και παψει να εκστομιζει αυτες τις επικινδυνες και
ακρως προκλητικες ηλιθιοτητες melito

Unknown είπε...

Στη σχολη της κλεφτοσυμμοριας του Πασοκ που φοιτησε ο Κουρουμπλης και οι δασκαλοι Παπανδρεου Τσοχατζοπουλος Σημιτης Γιαννοπουλος και τα υπολοιπα μπουμπουκια τετοιες αθλιοτητες
του διδαξαν Το κλεφτομορφωμα του Πασοκ το εξοντωσαμε αλλα
νατος ο ακομα χειροτερος Συριζα ηλθε και συμμαζεψε στους κολπους του ολα αυτα τα χαρβαλα και σκυβαλα τυπου Κουρουβλη
melito

Read more: Go to TOP and Bottom