Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Νεκρός 15χρονος μετανάστης σε συμπλοκή διακινητών-λιμενικών στη Σύμη


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έρχονται μέχρι αυτή τη στιγμή από επίσημα χείλη του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και από το υπολιμεναρχείο Σύμης, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα και ώρα 11:00 στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα, πλοίο της Frontex ξεκίνησε καταδίωξη
θαλαμηγού, η οποία μετέφερε 90 περίπου παράνομους μετανάστες, ενώ στην καταδίωξη συμμετείχε και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες λιμενικούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το δουλεμπορικό προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ διακινητής με τη χρήση TEASER (όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης) φέρεται να τραυμάτισε παιδί που ήταν στην καμπίνα, το οποίο και απεβίωσε.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία.

Οι λιμενικοί, τραυμάτισαν τον έναν εκ των δύο διακινητών στο πόδι, ενώ λιμενικός τραυματίστηκε με σφυρί στο κεφάλι και ο διακινητής επιχείρησε να του αφαιρέσει το όπλο του.

Οι διακινητές ακινητοποιήθηκαν, ενώ έξαλλοι οι μετανάστες επιχείρησαν να τους λιντσάρουν.

Ο Δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ανέφερε, ότι σήμερα το πρωί, αποβιβάσθηκαν στο νησί 180 μετανάστες και καταγγέλλει ότι καθημερινά πλέον, γίνεται πλιάτσικο στις παραλίες από τους κατοίκους, οι οποίοι περιμένουν τα δουλεμπορικά για να τα”γδύσουν” από τον εξοπλισμό τους.

Πρόκειται μάλιστα να ζητήσει την επέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και την παραίτηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αφού το υπολιμεναρχείο Σύμης παραμένει με ένα σκάφος ένεκα βλάβης που δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom