Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΩΡΑ: Oλοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Επανάληψη την Κυριακή - Και σενάριο για Grexit - Δραματικές οι ώρες που απομένουν

Γιούνκερ: Η τωρινή κατάσταση επηρεάζει όλες τις χώρες της Ευρώπης και γι' αυτό την Κυριακή θα συμμετάσχουν και οι 28 χώρες.Εχουμε κατά νου πολλά σενάρια,μεταξύ των οποίων και το Grexit και την ανθρωπιστική βοήθεια,αλλά και την επίλυση του Ελληνικού προβλήματος.

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος κορυφής πριν από λίγο και θα γίνει νέα την Κυριακή,όπου και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη χώρα μας!Εγινε γνωστό ότι την Κυριακή θα συμμετάσχουν όλες οι χώρες(28) κι όχι μόνο οι 19 της Ευρωζώνης!

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει αίτηση στο ESM και
ως την Πέμπτη τις προτάσεις της Ελλάδας για ένα τρίτο πρόγραμμα που είναι αναγκαίο δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ.



Πρώτα οι μακροπρόθεσμες προτάσεις και στη συνέχεια οι βραχυπρόθεσμες λύσεις δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα πρότεινε ρύθμιση για ένα μήνα και στην συνέχεια μία μακρά βιώσιμη λύση...

"Πρέπει να δούμε ποια είναι η προτεραιότητα, μια Ευρώπη για όλους, μια Ευρώπη της ανάπτυξης, του πολιτισμού. Πρέπει να μιλήσουμε για τη μετανάστευση... Υπάρχει η ελληνική έκτακτη ανάγκη, θα την συζητήσουμε, θα την λύσουμε. Περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει προτάσεις που αν θεωρηθούν θετικές θα έχουμε ένα αποτέλεσμα" τόνισε ακόμη ο Ματέο Ρέντσι και συνέχισε:

"Πιστεύω ότι θα υπάρξει χώρος για να συζητήσουμε το στρατηγικό θέμα του χρέους αργότερα, το θέμα είναι να δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να προχωρήσει. Πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα γιατί οι εικόνες συνταξιούχων να αναζητούν ευρώ έξω από τα ΑΤΜ είναι κάτι που μας προβληματίζει. Δεν νομίζω ότι το κλίμα βελτιώθηκε μετά το δημοψήφισμα".


"Bόμβα" από Γιούνκερ!


"Έχουμε ετοιμάσει σενάριο για Grexit" είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πως έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια, συμπληρώνοντας ωστόσο πως δεν θα επιθυμούσε μία τέτοια εξέλιξη.

Ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ότι στην Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή θα συμμετάσχουν και οι 28 χώρες.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δέχονται "βομβαρδισμό" ερωτήσεων για αυτό το ζήτημα, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να τονίζει πως το ζήτημα αφορά όλες τις χώρες...

Πριν από τον Γιούνκερ έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

"Οι αρχές της Ευρωζώνης είναι ετοιμες να κάνουν ότι χρειαστεί για να διασφαλιστεί η σταθερότητα" δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

"Μετά το δημοψήφισμα ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης" ανέφερε.

"Η ελληνική κυβέρνηση στις 9 Ιουλίου το αργότερο θα προτάξει με λεπτομέρειες τις προτάσεις της ώστε να υπάρχει μια αντζέντα μεταρρυθμίσεων ευρεία και λεπτομερής η οποία θα εξεταστεί από τους θεσμούς και θα παρουσιαστεί στο Eurogroup. Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν την Κυριακή στις 12 Ιουλίου" συνέχισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Τέλος, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε: "Κάλεσα όλους τους ηγέτες να προσπαθήσουν να βρουν μια συναίνεση, το οποίο θα είναι μια κοινή επιτυχία για όλους χωρίς νικητές και χαμένους. Εάν αυτό δε συμβεί τότε αυτό θα σημάνει και το τέλος των διαπραγματεύσεων με όλες τις πιθανές συνέπειες συμπεριλαμβανομένου και του χειρότερου σεναρίου. Εμείς θα έχουμε χάσει την ικανότητα να βρούμε μια λύση και αυτό μπορεί να καταλήξει στην χρεοκοπία των τραπεζών της Ελλάδας. Και σίγουρα αυτό θα είναι το χείριστο σενάριο για το λαό της Ελλάδας".

Δείτε το βίντεο:


"Το διακύβευμα είναι να γνωρίζουμε την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Γαλλία επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά η απάντηση εναπόκειται στους Έλληνες", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.


Αυτό που είναι κοινό στις δηλώσεις των ηγετών, είναι πως ουσιαστικά η επόμενη Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή, θα είναι η τελευταία ευκαιρία για μια συμφωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom