Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Στα κάγκελα οι βουλευτές με Κωνσταντοπούλου και Βίτσα! - Αψυχολόγητη έως ύποπτη η κίνηση να δώσoυν στη δημοσιότητα τις επιστολές προς Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ για τα μνημόνια

Καλούν για καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή Στρος Καν, Ράιχενμπαχ, Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς, Ραντερμάχερ, Στίγκλιτς, Μπλανσάρ, Βάιζερ

Βουλευτές είναι στα κάγκελα με την πρωτοβουλία της Βουλής και στο περιστύλιο πληθαίνουν οι φωνές αποδοκιμασίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Δημήτρη Βίτσα, αφήνοντας αιχμές για υπονόμευση της ελληνικής προσπάθειας.

Να στείλουν στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Κομισιόν, του ΔΝΤ και
της ΕΚΤ κατά την περίοδο 2009 έως 2015 σχετικά με τα ελληνικά προγράμματα (μνημόνια), καλεί ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής,Δ. Βίτσας,για την διερεύνηση των συνθηκών υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων.

Οι σχετικές επιστολές δόθηκαν σήμερα,πριν από λίγο, στην δημοσιότητα μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων και των επαφών για συμφωνία αν και είχαν σταλεί προς τους τρεις αξιωματούχους στις 19 Ιουνίου 2015.

Παράλληλα ο κ. Βίτσας καλεί να έρθουν για να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, τον πρώην επικεφαλής της Task Force Ράιχενμπαχ, τα μέλη της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, τον επικεφαλής της Eurostat Ραντερμάχερ, τον νομπελίστα οικονομολόγο Στίγκλιτς, τον οικονομολόγο του ΔΝΤ Μπλανσάρ και τον επικεφαλής του Euro Working Group Βάιζερ. Σημειώνεται ότι οι σχετικές προσκλήσεις εστάλησαν σήμερα 30 Ιουνίου 2015.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ στην εξεταστική επιτροπή Αν. Λοβέρδο να κάνει λόγο για «δημαγωγικές κινήσεις με ύποπτο χαρακτήρα».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom