Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΤΑΛΑΙΠΩΡIΑ ΧΩΡIΣ ΛΌΓΟ ΤΩΝ ΑΜΕΑ 67%+ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ....ΑΊΣΧΟΣ "ΒΛΑΧΟΛΟΓΙΣΤΈΣ" !!!!

Υπάρχουν ΔΟΥ ....όπου οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν καν, ότι υπάρχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπηρεσία τους

Παππούς Νίκος Αρβανίτης

ΑΜΕΑ 67%+ και ΥΠΟΒΟΛΉ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉΣ ΔΉΛΩΣΗΣ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΊΑ ΧΩΡΊΣ ΛΌΓΟ ....ΑΊΣΧΟΣ "ΒΛΑΧΟΛΟΓΙΣΤΈΣ" !!!!
Δεν έχει e-mail η ΔΟΥ σας κ. Ν. Αρβανίτη (Μπαρμπανίκο), για να στείλετε τα σχετικά έγγραφα που σας ζητάνε; (ιδέ παρακάτω)

Για το θέμα είχα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Χ. Θεχάρη -όταν ήταν- στην ΓΓΔΕ και του είχα εξηγήσει ότι υπάρχουν ΔΟΥ ....όπου οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν καν, ότι υπάρχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπηρεσία τους ...."βλαχολογιστές" της συμφοράς!

Μου είπε να συντάξω(!) ένα κείμενο (υπόδειγμα εγκυκλίου) να του το στείλω, για να το στείλει υπηρεσιακά στις ΔΟΥ.

Το υπόδειγμα (ιδέ παρακάτω) έκατσα -σαν μάπας- και το έφτιαξα.
Το έστειλα και δεν γνωρίζω τι έγινε παραπέρα.

Πάντως το "βιβλιαράκι οδηγιών" για την σύνταξη της φορολογικής δήλωσης, το έχει συντάξει η ΓΓΔΕ και το υπογράφει η κα Αικ. ΣαββαϊδουΣε αυτή την υπηρεσία, ερμηνεύουν όπως τους "κατέβει" τις διατάξεις του φορολογικού δικαίου.
Πρέπει να πάρει δρόμο ....γαμώ την ατυχία μας....
Όλα τα "Συμφέροντα" έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά.

[ ΈΝΑΣ ΦΊΛΟΣ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Το **υπόδειγμα εγκυκλίου είχε -περίπου- ως εξής:
ΠΡΟΣ ΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
(Υπ' όψιν Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Χ. Θεοχάρη)
[Μέσω Email ggde@mofadm.gr]
[Για τις δικές σας ενέργειες.]
Κε Γενικέ Γραμματέα Δ.Ε,

ΘΈΜΑ: Αποστολή εγγράφων από τούς πολίτες, μέσω τηλεομοιοτυπίας( FAX) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (MAIL).

Σε συνέχεια της από ΧΧ-ΧΧ-ΧΧ –τηλεφωνικής- ενημέρωσής σας ....για θέματα της αρμοδιότητάς σας και σε συνεννόηση με την γραμματεία του γραφείου σας, σας στέλνω -ενδεικτικά- πρόταση παροχής οδηγιών στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες (ΔΟΥ, κλπ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την εν γένει επικοινωνία και διαβίβαση εγγράφων, μέσω τηλεομοιοτυπίας( FAX) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (MAIL), των πολιτών, ώστε να μην υφίστανται παρερμηνείες στην εν γένει “διαχείρισή” τους.
“Τα υποβαλλόμενα μέσω τηλεομοιοτυπίας(FAX) ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (MAIL), στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες (ΔΟΥ, κλπ) του Υπουργείου Οικονομικών, έγγραφα ή στοιχεία από τους πολίτες -για τις περιπτώσεις που δεν είναι απαραίτητη η υποβολή των πρωτοτύπων- να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, από πλευράς εγκυρότητας, κλπ, όπως και στις περιπτώσεις φυσικής παρουσίας του πολίτη.
Να παρέχεται αριθμός εισερχομένου εγγράφου (ΑΠ) όπου συντρέχει περίπτωση....” κλπ
Με Εκτίμηση


ΣΧΕΤΙΚΈΣ ΔΙΚΈΣ ΣΑΣ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ.

Παππούς Νίκος Αρβανίτης == 23 ΙΟΥΛΊΟΥ 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΦΤΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, Ο ΚΑΘΕ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΛΩΣΣΑ, ΜΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ....
ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ, "ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ" ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ!!!!!!!!

Παππούς Νίκος Αρβανίτης == 16 ΙΟΥΛΊΟΥ 2015
ΑΜΕΑ 67%+ και ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.
Χθες το βράδυ, υπέβαλα τη φορολογική μου δήλωση και στο τέλος μου βγάζει ένα πλαίσιο (κάτι σαν κόκκινη κάρτα) που μου λέει, ότι το γαμημένο σύστημα της ΓΓΠΣ δεν με αναγνωρίζει ως.... ανάπηρο, και ότι θα έπρεπε εντός 15 ημερών, να υποβάλω πιστοποιητικό αναπηρίας.

Το κοίταξα, το ξανακοίταξα και προσπαθούσα να καταλάβω, γιατί το 2004, το σύστημα υποβολής ήταν χειρόγραφο και είχα υποβάλει πρωτότυπη βεβαίωση. Διαφορετικά η δήλωση δεν θα παραλαμβανόταν!!!
Έκτοτε δήλωνα ανελλιπώς την ιδιότητα.

Τυπώνω αντίγραφο της δήλωσης παίρνω και 3 διαφορετικές βεβαιώσεις και πηγαίνω στην αρμόδια ΔΟΥ. Εκεί διαπιστώνω έκπληκτος, ότι δεν ήμουν μοναδική παρίπτωση, αλλά μέρος του κανόνα. Όλοι όσοι δήλωναν στη δήλωσή τους ότι είχαν αναπηρία ή είχαν προστατευόμενο μέλος ΑΜΕΑ 67%+, είχαν προσκληθεί για να υποβάλουν πιστοποιητικά, διότι, μου εξήγησαν, τα αρχικά είχαν σταλεί στη τάδε υπηρεσία, ενώ τώρα, θα ενημερώσει το σύστημα, η αρμόδια ΔΟΥ εκάστου!!!!!!

ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ
Γυρίζω στο σπίτι, για να τυπώσω και τις βεβαιώσεις σύνταξης, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ!!!!!!
ΞΑΝΑΠΑΩ στην αρμόδια ΔΟΥ, για να παραδώσω εκτός σειράς προτεραιότητας και ο αγαπημένος μου υπάλληλος είχε φύγει και στο άλλο γραφείο, περίμεναν 30 άτομα!!!!!!
Τρομερή και η ζέστη, δεν άντεχα και έφυγα. Καλή Δευτέρα.

ΚΥΡΙΩΣ το γράφω, για να έχουν υπόψη τα ΑΜΕΑ 67%+, που ακόμα δεν έχουν υποβάλει δήλωση εισοδήματος, να ξέρουν ότι και βεβαίωση αναπηρίας θα τους ζητηθεί, και όλα τα λοιπά δικαιολογητικά, ανάλογα με το τι συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση, όπως γινόταν παλιά με το χειρόγραφο σύστημα.
Είμαι λιώμα.

Παππούς Νίκος Αρβανίτης Τι ΦΑΞ και κουραΦΑΞελα φίλτατε "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ" - Είναι να το ζεις από κοντά και να ακούς το κλισέ "ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ή ΕΚΕΙΝΟ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ" διότι εξαναγκάζεσαι να πηγαίνεις 3 και 4 φορές, 5 χλμ απόσταση στη τρομερή ζέστη ΚΑΙ κάθε φορά να συναντάς λόγω καλοκαιρινών διακοπών, διαφορετικό μαλάκα, διαφορετική μαλακισμένη, αγράμματοι όλοι, που ο καθένας σου ζητά ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΣΗ του, διαφορετικά δικαιολογητικά, από αυτά που ζητούσε το σύστημα ή και αυτά που ζητούσε ο προηγούμενος κοπρίτης!!!! Το σύστημα ήθελε πιστοποιητικό αναπηρίας και οι γαμιώλες όλες, επεκτάθηκαν σε ποσοστιαία δικαιώματα ακινήτων, στις αποδείξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στις οικογενειακές δαπάνες, σφραγισμένες σε φάκελο!!!! Δηλαδή, που δεν προτίθενται να ανοίξουν!!!! Που το σύστημα ζητά 3.000€ και δεν χορταίνουν αν τους δηλώσεις δαπάνες 7.200€.... Κι΄ αν δεν μπορούν να σου πάρουν 1 € παραπάνω, αρέσκονται να σε βασανίζουν αδιάκοπα, μέχρι να σε δουν να σωριάζεσαι κάτω!!!! Αυτά τα κωλόπαιδα, που ποτέ δεν τόλμησαν να πάνε να ελέγξουν έναν καρχαρία, κι΄αν τύχει να πάνε, κατουριούνται πάνω τους, μόλις βγούν από το σπίτι ή από τη γιάφκα που υπηρετούν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom