Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μπορεί να παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης,αλλά δεν το κλείνει το ρημάδι του:"ο Σόιμπλε έχει πλάνο για Grexit"! (βίντεο)

"Ελέγχει όλους τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης πλην του Μισέλ Σαπέν"
Κεραυνούς για το... παρασκήνιο στο Eurogroup έριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής o πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει μετρημένο πλάνο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και πως αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει.

Σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit, φέρεται να είπε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.

Δείτε το βίντεο από το Mega:


- "Ο Σόιμπλε έχει πλάνο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
– Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να το επιτύχει"
- "Θεωρεί ότι οι απώλειες ενός Grexit είναι ελεγχόμενες" είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών
- Ο Σόιμπλε κι άλλοι από το εσωτερικό με έδιωξαν από την κυβέρνηση


Αυτή η παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή θα κάνει καιρό να ξεχαστεί. Σχεδόν και όσο η οκλαδόν στάση του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το... πάτωμα.

Ο πρώην, πια, υπουργός Οικονομικών έκανε την πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή μετά την παραίτησή του. Ή καλύτερα την αποπομπή του από την κυβέρνηση, την οποία δρομολόγησαν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξένοι αλλά και εγχώριοι κύκλοι.
Και τι δεν είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που πια δεν θέλει να τον φωνάζουν υπουργό αλλά σκέτο Γιάνη, στους δημοσιογράφους με τους οποίους συναντήθηκε στη Βουλή. Κυρίως μίλησε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας με τον οποίο η σχέση του ήταν ιδιαίτερη από την πρώτη μέρα που συναντήθηκαν. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την εκτίμησή του πως στη Γερμανία υπήρχε σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αλλά δεν έμεινε στην εκτίμηση. Είπε πως ο Σόιμπλε έχει "μετρημένο", όπως το χαρακτήρισε, πλάνο για Grexit και τόνισε ότι "αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το πετύχει". 

Όταν δε ρωτήθηκε αν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός ενδεχόμενου Grexit, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι ο Σόιμπλε δεν θεωρεί ότι οι απώλειες είναι ελεγχόμενες. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Σόιμπλε είναι ο μοναδικός υπουργός της ευρωζώνης που έχει συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο και ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Eurogroup, με μοναδική εξαίρεση τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. 



Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε επίσης πως έχει πλήρη συναίσθηση πως έφυγε από το υπουργείο, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι εξωθήθηκε σε παραίτηση την επόμενη του δημοψηφίσματος και του συντριπτικού ΟΧΙ στην πρόταση των Ευρωπαίων, εξαιτίας των επίμονων πιέσεων που άσκησαν ο Σόιμπλε κι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αλλά και εξαιτίας πιέσεων που προήλθαν από το εσωτερικό! 

Όσο για τις διαπραγματεύσεων και το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τα 24ωρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αρχικά απάντησε "no comment". Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά, δέχτηκε να απαντήσει και είπε: "θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα".

Το... show Βαρουφάκη στη Βουλή: Δεν έχω μιλήσει με τον Τσίπρα



Ακριβοθώρητος ο Γιάνης Βαρουφάκης, με το που έφτασε στο καφενείο της Βουλής περιτριγυρίστηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους, καθώς δεν έχουν συνηθίσει τον πρώην υπουργό σε χαλαρές στιγμές κατά την παρουσία του στο Κοινοβούλιο.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτός από δημοσιογράφους που έσπευσαν να του αποσπάσουν δυο κουβέντες για την υπό εξαίρεση διαπραγμάτευση, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αρνήθηκε να απαντήσει αλλά ήταν «σφίγγα». Είπε πως δεν έχει μιλήσει τις τελευταίες μέρες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι συμπαρίσταται σιωπηλά στον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, χαρακτήρισε επικό και μεγαλειώδες το αποτέλεσα του δημοψηφίσματος. 
Εκείνο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο απαξιωτικός τρόπος με τον μίλησε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου χθες μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός! Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε απερίφραστα ότι δεν έχει την καλύτερη άποψη για το ευρωκοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας το «μη Κοινοβούλιο». 

Επίσης, αρνήθηκε αν τον αποκαλούν υπουργό, καθώς πια, όπως είπε, είναι βουλευτής και πρότεινε να τον αποκαλούν απλά Γιάνη.

Δημοσιογράφος: Υπουργέ

Βαρουφάκης: Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι

Δημοσιογράφος: Μια φορά υπουργός πάντα υπουργός

Βαρουφάκης: Όχι προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη

Δημοσιογράφος: Κεντρίζετε το ενδιαφέρον πάντως των συναδέλφων σας στον ΣΥΡΙΖΑ

Βαρουφάκης: Είμαστε συνάδελφοι και συζητάμε, δεν κλέβω κανένα ενδιαφέρον

Δημοσιογράφος: Πως βλέπετε τα πράγματα

Βαρουφάκης: No comments

Δημοσιογράφος: Αυτό δεν είναι καλό

Βαρουφάκης: Νo comment, κανένα σχόλιο. Παρακολουθούμε εναγωνίως τις εξελίξεις

Δημοσιογράφος: Εναγωνίως;

Βαρουφάκης: Άμα δεν παρακολουθείς εναγωνίως είσαι επικίνδυνος

Δημοσιογράφος: Αυτό που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείτε ότι ήταν ένα συν άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης

Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο

Δημοσιογράφος: Συνάδελφοι σας λένε ότι ήταν μια ιστορική στιγμή η παρουσία του πρωθυπουργού άνοιξε μια συζήτηση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Βαρουφάκης: … Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί δεν είναι Κοινοβούλιο

Δημοσιογράφος: Πως θα το χαρακτηρίζατε;

Βαρουφάκης: Μη Κοινοβούλιο


Δημοσιογράφος: Τι περιμένετε; Τι θα έχουμε τη Δευτέρα;

Βαρουφάκης: … Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο Είναι φίλος μου. Η συμπαράσταση μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή. Είμαι πίσω του και τον νιώθω

Δημοσιογράφος: Έχετε μιλήσει με τον πρωθυπουργό αυτές τις μέρες;

Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο

Δημοσιογράφος: Θα έχουμε ένα συν ή ένα πλην στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο

Δημοσιογράφος: Πως είδατε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος

Βαρουφάκης: Επικό και μεγαλειώδες.

Δημοσιογράφος: Ψήφισαν όχι για ναι;

Βαρουφάκης: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom